Annonse
Landslagsmaskoter i Stavanger

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Klubbhuset Øyestad.jpg
Øyestad ved fra venstre Agnes-May Boswarva, Monica Ensrud Næss, Knut-Inge Jørgensen, Ørjan Svendsen, Torbjørn Krakstad og Tor Inge Heia.

- Gyllen mulighet til å jobbe med Klubbhuset

Klubbene Øyestad, Teie og Aure er nå på nivå 1 i klubbutviklingsprogrammet Klubbhuset nivå 1-3.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de første tre klubbene som når nivå 1 i Norges Håndballforbunds klubbutviklingsprogram.

Les mer om Klubbhuset her!

- Mange klubber rundt om i hele landet har kommet godt i gang med Klubbhuset nivå 1 de siste månedene, og enda flere har signalisert at de ønsker å være med. Øyestad IF, Teie HK og Aure IL har allerede nå blitt vurdert til godkjent, forteller fagansvarlig for Klubbhuset i NHF, Anders Eriksrud Bergan.

- Dette gleder oss og skaper enormt med motivasjon for videre arbeid og bistand ut til klubbene våre. Dette gjør vi for at håndballhverdagen skal bli enda bedre for alle våre fantastiske frivillige, tillitsvalgte, trenere, dommere og spillere, sier Bergan.

Den ene av klubbene, Øyestad IF Håndball, sier dette om hvorfor de ble med på klubbhusarbeidet nivå 1:

- I en tid der krav og forventninger til frivillige lag og foreninger er stadig økende, er det betryggende å vite at håndballgruppens verdier er godt dokumentert og ivaretatt, både for klubbens egen del, for medlemmene og for vårt nedslagsfelt. Det har vært jobbet godt i klubben gjennom mange år, så mye av arbeidet med Klubbhuset har vært å strukturere planer, erfaringer og kunnskap, sier leder i Øyestad, Ørjan Svendsen.

- Det har vært nyttig og lærerikt. Gjennom arbeidet med klubbhuset fikk vi en god anledning og mulighet til å oppdatere og fornye allerede eksisterende planverk, sier han videre.

Han har følgende oppfordring til andre som vurderer å delta:

- Mange klubber kan nok, som oss, oppleve at det er utfordrende å få fylt alle rollene i et styre og ulike utvalg. Med gode planverk og arbeidsbeskrivelser har vi noe konkret å vise frem når vi spør mammaer og pappaer om de kan ta et verv i klubben. Gjennom Klubbhuset får dere en anledning til å lage nettopp gode planverk. Litt jobb er det, men som med alt annet: En god følelse når det er ferdig!

I Aure IL så man også behovet for å strukturere klubborganiseringen.

- Vi ble med fordi vi så på dette som en gyllen mulighet til å sikre at vi følger de krav og retningslinjer som gjelder, samt til å få på plass de tingene vi har merket vi har hatt litt for lite struktur rundt – som for eksempel arbeidet med dommere og trenerkompetanse, sier klubbleder Mads Langtinn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2023 Klubbhuset Aure IL.jpg

Styret i Aure IL.

- Vi startet med å strukturere det vi hadde fra før - sportslig plan, årshjul og organisasjonsplan for hele idrettslaget. Deretter så vi på hvor vi hadde forbedringspotensial og eventuelle mangler, og fikk lukket disse punktene. Det har vært lærerikt å jobbe på denne måten, og til stor hjelp for å få en god struktur på det vi trenger for å drifte et godt tilbud videre, sier Langtinn.

Øyvind Grette fra Teie Håndballklubb oppsummerer deres arbeid på denne måten:

- Klubbhusarbeidet har gitt vår klubb et kjempeløft til å jobbe målrettet med klubbhåndbok, sportsplan, beredskapsplan, rutiner og retningslinjer med mer. Dette gir oss trygghet på at vi drifter klubben på god, sunn, trygg og verdifull måte. I vår hverdag som klubb kommer det jo hele tiden nye frivillige som vi ønsker skal være med å bidra. Det er mye enklere å rekruttere disse inn i et velfungerende system, sier Grette.

Arbeidet som disse klubbene har gjort de siste månedene er både imponerende og inspirerende, sier Anders Eriksrud Bergan i Norges Håndballforbund.

- Vi gleder oss til å følge disse klubbene videre, samtidig som vi står klare til å bistå alle andre klubber og grupper som ønsker å jobbe mot sertifisering. I hver region står det et kompetent og motivert apparat klare til å samarbeide med frivilligheten i tiden som kommer, sier han.

- Nå er vi inne i en noe roligere periode i norsk håndball. Derfor kan det kanskje være en gyllen mulighet for klubbene til å innlede dialog med regionene og jobbe med Klubbhuset, oppfordrer Bergan.

Les mer om hvem som er ansvarlig for klubbhuset i den enkelte region her:

Kontaktpersoner for Klubbhuset

Klubbhuset nivå 1-3