Kristoffer HENRIKSEN and Adrián HIDALGO, Day 3, Beach Handball EURO 2023, Praia da Nazaré, Nazaré, Portugal, 26.05.2023, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Kristoffer Henriksen ble Norges fremste poengsanker med henholdsvis 20 og 28 poeng i dagens kamper.

Sisteplass i hovedrunden - møter Danmark

Beachgutta tapte mot både Spania og Tyskland i dag, og dermed havnet Norge sist i sin gruppe.

Etter gruppeseier og seier i første kamp i hovedrunden, var det Spania og Tyskland som stod for tur for de norske beachgutta. Kampene i dag ble avgjørende for hvem Norge møter i kvartfinalen i morgen.

Det ble en poengfylt førsteomgang, hvor spanjolene tok en tidlig ledelse. Etter fire minutter stod stillingen 14-18, og de norske guttene jaget den spanske ledelsen hele omgangen. Beachgutta kom til mange gode sjanser, men slet med å få ballen forbi den spanske målvakten. Spanjolene vant til slutt førsteomgang 30-26.

Andreomgang ble mer poengfattig, og de norske gutta fikk ikke sitt første poeng før det var spilt over to minutter. Like etter scoret Spania sitt fjerde, og ledet 8-2. Beachgutta spilte seg fort opp til 8-8, og deretter fulgte lagene hverandre tett. Beachgutta fikk en liten ledelse mot slutten av kampen, og da det stod 50 sekunder igjen var de foran med fire poeng. Spanjolene klarte likevel å utligne, og en norsk bom i sluttsekundene sender lagene ut i golden goal. Spania scoret først, og vant dermed kampen 2-0.

Beachgutta bryter gjennom angrepet i EM 2023

Norge fikk en god start på kampen mot Tyskland. Etter nærmere tre minutter var Norge seks poeng foran, men det hentet tyskerne fort inn. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men så stoppet det opp for beachgutta fremover. Bakover kom tyskerne enkelt til gode muligheter og fikk en ledelse de siste minuttene. Tross et par reduseringer, vant Tyskland 32-30.

Andreomgang var jevn i starten, men halvveis i omgangen var Norge i ledelsen 12-8. Simen Westby stod godt og reddet flere potensielle reduseringer. Beachgutta beholdet ledelsen store deler av kampen, og med ett minutt igjen var de fem poeng foran. Norge vant til slutt omgangen 19-13.

Målvaktene preget shoot-outen stort. Simen Westby reddet første forsøket til Tyskland, mens den tyske målvakten reddet både det andre og det tredje norske forsøket. Tyskland kunne dermed sikre seier med en ettpoenger, men Westby vartet opp med nok en redning. Det var deretter én og én i shoot-out, men Norge bommet på sitt forsøk. Tyskland scoret derimot på sitt, og vant dermed shootouten.

Beachgutta møter Danmark i kvartfinalen i morgen. Kampen spilles kl. 11, og du kan se den på Viaplay.