Beachgutta bryter gjennom angrepet og skyter mot mål i EM 2023
Beachgutta sikret seier i begge kampene torsdag

Seier i begge kampene for Beachgutta

Beachgutta sikret gruppeseier mot Kroatia, før de beseiret Ungarn i hovedrundens første kamp.

EMs første dag endte med en seier og ett tap for Beachgutta. Torsdag var det klart for siste kamp i innledende runde, der gruppeleder Kroatia stod på motsatt banehalvdel.

Kroatene var foran med fire tidlig i omgangen, men et godt norsk forsvarsspill sørget for at Norge tok føringen den siste halvdelen. Simen Westby Johansen reddet kroatenes siste sjanse, dermed var det Norge som vant den første omgangen med to poeng. Stillingen ble 18-20.

Lagene fulgte hverandre tett også i den andre omgangen. Westby leverte solid målvaktspill og Norge tok en firepoengsledelse med et par minutter igjen av andreomgangen. Norge holdt unna, vant andreomgangen 25-22 og tok seieren i kampen 2-0. Christian Daviknes ble Norges største poengsanker med 19 poeng.

Beachgutta jubler etter seier i EM

Norge ble gruppevinnere med to seiere og ett tap i gruppespillet.

Etter seieren mot Kroatia tok Norge gruppeseieren, og spilte første kamp i hovedrunden mot Ungarn senere på dagen.

Ungarn tok føringen og opparbeidet seg en sekspoengsledelse i starten av førsteomgangen, før Norge tok åtte poeng på rad og overtok ledelsen. Med sekunder igjen på klokken tok Ungarn ledelsen og vant førsteomgangen 22-20.

Norge kom litt skjevt ut også i andreomgang, og da to minutter gjenstod var Ungern foran med seks poeng. Westby vartet opp med to store redninger og Norge utlignet stillingen med fire sekunder igjen på klokken, før de sikret shootout på golden goal. Beachgutta vant shootouten 6-4 og kunne juble for seier etter et solid comeback.

Trener Anders Holand Pettersen er alt i alt fornøyd med mesterskapet så langt, og sa dette til handball.no etter dagens kamper.

- Det har gått veldig bra etter en tung start. Jeg synes vi spilte en god kamp mot Polen i går og en enda bedre kamp mot Kroatia i dag der vi får flere redninger. Mot Ungarn vant vi nok en gang på shootout, i en kamp der begge lag spilte litt rotete.

Det venter uansett kvartfinale for Norge, men hvem som blir motstander er avhengig av morgendagens resultater. Pettersen er klar på at de norske gutta har ambisjoner i mesterskapet.

- Målet vårt er alltid å nå en kvartfinale for å sette oss i posisjon til å kunne kjempe om medaljer. I år er det ekstra viktig ettersom topp sju i EM kvalifiseres til EOG (European Olymbic Games) i juni og topp fem kommer til VM neste år.

Norge møter Spania kl. 14.00 i morgen, før Tyskland er motstanderne i hovedrundens siste kamp kl. 18.00. Kampene kan du se på Viaplay.