Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220623-Chris-Inglingstad.jpg
Chris Inglingstad og resten av Beachgutta er i gang med EM. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Én seier og ett tap for Beachgutta

Beachgutta spilte jevnt mot motstanderne i dag, der begge kampene endte med shoot-out.

Beachgutta er i gang med europamesterskapet. I innledende runde møter de Nederland, Polen og Kroatia. De to første kampene ble spilt i dag, mot henholdsvis Nederland og Polen.

Det var to jevne omganger mot Nederland. Til tross for at de norske gutta tok ledelsen tidlig i begge omgangene, spilte Nederland godt i de siste halvdelene. Den første omgangen endte med seier til Norge 20-18, etter norsk strafferedning i de siste sekundene. Det var også jevnt i sluttsekundene i den andre omgangen, men Norge bommet på sin sjanse, hvilket ga Nederland seier 28-26. Stillingen stod altså 1-1, og det var klart for shoot-out. De norske guttene var sikre i sine skudd, men en skrittfeil på siste forsøk gjorde at Nederland kunne sikre seier med en ettpoenger. Det gjorde de også, og det endte dermed med norsk tap i første kamp.

Polen stod på motsatt banehalvdel i dagens andre kamp. Tross en seig start der beachgutta slet med å få ballen i mål, holdt de tett følge med polakkene. Et par kjappe scoringer halvveis førte dem i ledelsen. Norge fortsatte å øke ledelsen, og vant førsteomgang 24-14. Polen ledet an i den andre omgangen, og på et punkt ledet de med seks poeng. Halvannet minutt før slutt utligner beachgutta til 20-20. Det ender også uavgjort, og Polen scoret først på golden goal, og dermed ventet enda en shoot-out. Simen Westby reddet både det tredje og fjerde forsøket til Polen, og dermed kunne Christian Daviknes sikre seieren med en ettpoenger. Det endte til slutt med norsk seier.

De norske beachgutta spiller sin neste kamp i morgen, torsdag, kl. 11. Da møter de Kroatia i den siste kampen i innledende runde. Kampen kan du se på Viaplay.

KAMPFAKTA:
Norge - Nederland 1-2 (20-18 / 26-28 / 8-9)
EM i beachhåndball, innledende runde
Nazaré, Portugal
Toppscorer Norge: Christian Daviknes med 11 poeng
Toppscorer Nederland: Thomas Robben med 11 poeng
Utvisninger: Norge x1, Nederland x0

Se full kamprapport her.

Polen - Norge 1-2 (14-24 / 26-24 / 6-9)
EM i beachhåndball, innledende runde
Nazaré, Portugal
Toppscorer Norge: Christian Daviknes med 17 poeng
Toppscorer Polen: Bartosz Wojdak med 14 poeng
Utvisninger: Norge x3, Polen x1

Se full kamprapport her.

Les mer om Beach-EM 2023 her.