Norges Live Rushfeldt Deila under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro i Ørstahallen.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Live Rushfeldt Deila scoret fem ganger i debuten.

Storseier for Håndballjentene i Ørsta

Håndballjentene lå bak til pause, men kom sterkt tilbake i andre omgang og vant til slutt 34-25.

De norske jentene er allerede sikret en plass i VM som spilles i Norge, Danmark og Sverige i desember. Mens de andre nasjonene spiller kvalifisering til VM skal Håndballjentene møte Montenegro til to kamper i påsken, som spilles i Ørsta og Volda.

I troppen på 20 som skal møte Montenegro i to kamper finner vi fire debutanter: Eli Marie Raasok, Live Rushfeldt Deila, Sara Berg og Kristiane Knutsen. I tillegg er Kari Brattset Dale tilbake i troppen etter fødsel. I den første kampen var det Deila og Berg som fikk sjansen.

Første kamp mot Montenegro ble spilt i Ørstahallen, hvor Norge åpnet med kampens første mål og kom opp i ledelsen. Etter de to første målene sa det stopp for Håndballjentene, som ikke fikk inn en scoring på nærmere seks minutter. Samtidig tok Montenegro ledelsen 3-2, men da fant Maren Aardahl en åpning bak Montenegros målvakt.

Henny Ella Reistad under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro i Ørstahallen.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Henny Reistad scoret fire mål i oppgjøret mot Montenegro i Ørstahallen.

Håndballjentene kom seg igjen foran og økte til en tremålsledelse etter halvspilt omgang. Da fikk også debutanten Sara Berg sine første minutter på banen. I en overtallsperiode minutter senere hentet Montenegro inn to mål av den norske ledelsen, og det stod 8-7 i Ørstahallen med ti minutter igjen av omgangen.

Mot slutten hentet Montenegro inn det siste målet og utlignet til 10-10. Håndballjentene fikk ikke treff på mål i de siste minuttene og med kun minuttet igjen lå de to lagene likt, men Montenegro fikk et siste mål bak Marie Davidsen. På andre banehalvdel ble det ikke treff på for Norge, som med det lå bak til pause på stillingen 12-13.

– Det er påskeferie-håndball. Vi gjør det for vanskelig i angrepet, men nå må vi gjøre det rent og enkelt, også må vi opp i forsvar, sa Tonje Larsen, landslagstrener for Håndballjentene, til TV 2 etter pausen.

Kari Brattset Dale åpnet andre omgang med sitt første mål tilbake etter fødsel, og like etter kontret Nora Mørk og sørget for norsk ledelse 14-13. Montenegro fulgte Norges tempo, som ga en jevn start på omgangen. Mørk fortsatte å score, og stod for fire mål før det hadde gått ti minutter i andre omgang. Like etter hennes fjerde kom Mørk sitt femte, som sørget for norsk ledelse 20-18, før Sara Berg fikk sitt første landslagsmål og økte den norske ledelsen til en tremålsledelse.

Norges Sara Berg under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro i Ørstahallen.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Sara Berg fikk sitt første landslagsmål mot Montenegro.

Etter halvspilt omgang hadde håndballjentene virkelig ristet av seg påske-håndballen, da Henny Reistad kontret inn ledelse 23-18. Live Rushfeldt Deila fikk også sitt første landslagsmål, og stoppet ikke på det første. Herfra gikk det bare oppover for Norge, som traff på straffer og kontringer, og ledet med åtte mål med syv minutter igjen av omgangen. Debutanten Deila avsluttet sin første kamp med å sette sitt femte mål like før slutt, før Malin Aune økte Norges ledelse med ytterligere ett mål. Etter å ha snudd kampen vant de norske jentene 34-25 over Montengro i Ørsathallen.

Norge møter Montenegro igjen på lørdag i Volda. Kampen spilles 16:45 og den kan du se på TV 2 og TV 2 Play.

Norge – Montenegro 34-25 (12-13)