Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sandefjord 20220304. 
Kari Brattset Dale under håndballjentenes pressetreff på Scandic Park Sandefjord fredag.
Foto: Trond R. Teigen / NTB
Foto: Trond R. Teigen

Kari Brattset Dale tilbake etter fødsel

Når Håndballjentene samles i Ørsta/Volda, er en av de mest rutinerte spillerne tilbake i troppen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. november ble linjespilleren mamma for første gang. Dermed måtte Kari Brattset Dale følge EM fra sidelinjen.

- Nils kom til verden rett før EM startet, så det var perfekt underholdning i barseltiden å heie på jentene. Selv om det er mer nervepirrende å se på enn å spille selv, er det også mye lettere å se på når det går bra! Jeg syns det var utrolig imponerende at jentene sikret EM-gull med såpass mange nye fjes i troppen – det står det stor respekt av. Selv om det var veldig gøy å heie på Norge, kjente jeg også på at jeg hadde veldig lyst til å komme tilbake på banen igjen, og det klødde i fingrene etter å være med neste gang! 

Noen måneder er gått, og Brattset Dale har brukt tiden til å komme seg sakte, men sikkert tilbake i håndballform.

- Jeg hadde litt utfordringer med bekkenplager underveis og etter graviditeten, så det har tatt litt tid å komme i gang med løp og håndballbevegelser. I samarbeid med fysioterapeuten i Györ, har jeg trent godt og økt belastningen gradvis, og de siste ukene har jeg kunnet være med på fulle treninger og spille kamper igjen, sier hun, og legger til:

- En så lang periode uten håndball er virkelig en motivasjonsbooster. Det er da man for alvor får føle på hvor mye man brenner for idretten, så det er virkelig godt å endelig være i gang. Kroppen kjennes bedre og bedre for hver uke og kommer sakte, men sikkert tilbake til seg selv. Håndballdelen svinger veldig. Jeg har veldig lyst til å bare være like god som før med en gang, så det er en utfordring å gi seg selv litt slakk og være tålmodig, sier hun.

Det offisielle comebacket fikk hun for klubblaget Györ 18. mars. Nå gleder hun seg til å ta på landslagsdrakten for første gang på over et år.

- Det blir veldig gøy å være med landslaget igjen. Jeg har savnet hele gjengen, så jeg gleder meg til å se alle sammen og kjenne litt på nivået. 

Les mer om Håndballjentene