U-guttene spiller denne uken en turnering i Portugal. Fredag kveld måtte de se seg slått av vertene.

Nytt tap for U-gutta i Portugal

U-gutta kjempet og kom nære i andre omgang, men det endte med tap 28-31 mot vertsnasjonen.

Denne uken spiller U-gutta (LM04) turnering i Portugal. Her vil de møte Spania, Portugal og Østerrike. Etter tap 23-31 mot Spania i den første kampen, var Portugal neste motstander ut for U-gutta (LM04).

I kampen mot Spania fikk U-gutta sitt første møte i kamp med den nye, klisterfrie ballen. Trener Jan Thomas Lauritzen fortalte da at de merket at kampen bar preg av det.

De to lagene startet jevnt og fulgte hverandre tett i kampens start. Portugal kom hakket foran med ett mål, men U-gutta hang på. Like før halvspilt omgang hadde de norske guttene noen tekniske feil, mens på andre siden rykket Portugal fra. Vertsnasjonen ledet 10-7, men Norge reduserte og det stod 10-8 etter en halv omgang.

Portugal økte ledelsen med ytterligere tre mål, før reduseringen til 9-13 kom fra Norges nr 10. Utover i andre halvdel av førte omgang fikk Portugal overtaket på de norske guttene, som ikke hadde hell med skuddene sine på mål. Med fem minutter igjen av omgangen økte Portugal ledelsen til 17-10. I omgangens siste minutter hentet Norge inn noe av Portugals ledelse og U-guttas målvakt, Oscar Larsen Syvertsen, stoppet vertenes forsk på mål. Det holdt ikke helt til utligning, men Norge kom bak 14-18 til pause.

U-gutta måtte starte andre omgang med en mann mindre, og opplevde i tillegg noen tekniske feil og lite treffsikkerhet på mål. De første minuttene satt det ikke for Norge, mens Portugal økte ledelsen til 20-14. Det tok nesten syv minutter før Norge fikk sitt første skudd i mål. Portugal kom igjen syv mål foran Norge, men etter halvspilt omgang kom U-gutta til to reduseringer og det stod 18-23 i Algarve.

Med ti minutter igjen v kampen kom Norge igjen bak med fire, og reduserte på kontring med nok et mål til 22-25. De norske gutta kjempet til siste slutt, men det stoppet på tre mål. U-gutta tapte den andre kampen i samlingen 28-31.

– Det var to forskjellige omganger. Vi kommer fort bakpå, kommer ikke i gang i forsvargjør og vi gjør det for lett for demi første omgang, sier Jan Thomas Lauritzen til handball.no etter kampen.

– Men vi hadde mye mer pågang i andre omgang. Da fikk vi satt forsvaret, men sliter med å lage mål. Vi vinner andre omgang med ett og det er positivt, legger han til.

U-gutta spiller sin tredje og siste kamp i turneringen lørdag 29. april klokken 17:00. Da møter de Østerrike.

LM04 Norge – Portugal 28-31 (14-18)
Pavilhao Municipal de Lagoa, Lagoa, Portugal
Toppscorer Norge: Lasse Sunde Lid 6, Henrik Hestbek Nielsen 5, Sondre Ovid Skovli 4, Mikkel Solheim 3, Eirik Kulvedrøsten Soløst 2, Jens Holter 2, Sebastian Løvlie Simonsen 1, Ola Matre Hagenes 1, Andreas Hansen Oftedal 1, Mats Agnalt Hansen 1, Lars Gran 1, Emre Christoffer Berge 1, Oscar Larsen Syvertsen, Scott Lucian Wolkoff, Marius Olseth, Øystein Mostad, Emil Havsgård, Jonas Lars Johansson-Kjellerød og Karl Edvard Wallevik.
Toppscorer Portugal: João Bandeira Lourenco - 6 mål
Utvisninger: Norge 5x3min, Portugal 5x3min