Pocket Valley

Jan Thomas Lauritzen (t.v.) og Rasmus Hauge er trenere for U-gutta.

U-gutta tapte første kamp i turnering i Portugal

Det ble tap 23-31 for Spania da de norske U-gutta åpnet firenasjonersturneringen i Portugal.

– Kampen ble spilt med den nye, klisterfrie ballen. Det bar kampen preg av. Det var en del tekniske feil og nesten ingen langskudd fra begge lag, forteller Jan Thomas Lauritzen i det norske trenerteamet.

Spania stilte med flere av de som vant EM sist, og Lauritzen synes ikke Norge var så langt unna som resultatet tilsier.

– Vi fikk mange fine svar og synes ikke forskjellene var så store. Vi tapte flere dueller og de var mer ballsikre, synes han.

Norge har kun hatt et par treninger med den nye ballen i Portugal før turneringen startet.

Det var de norske guttene som tok ledelsen, men lagene fulgte hverandre i målprotokollen de første ti minuttene i torsdagens kamp.

Spania møtte Norge med 5:1-forsvar, og tok føringen med et par mål i kampen da de første ti minuttene var unnagjort. Norge tok timeout, men det hindret ikke Portugal å øke sin ledelse.

6-8 ble 6-12 før Eirik Soløst igjen scoret for Norge. Mot slutten av omgangen scoret både Lars Gran og Lasse Lid for Norge, men en kjapp kontring fra spanjolene sørget for at de var i ledelsen 14-10 ved sidebytte.

Etter noen bomskudd og fire spanske scoringer på rad i den andre omgangen, kom en liten norsk opptur. Scoring på sjumeter ved Mikkel Solheim og en nydelig kontring ved Ola Hagenes kickstartet en serie på fire norske reduseringer på rad, fra 15-24 til 19-24.

Spanjolene var imidlertid sterkest i den siste delen av kampen, og styrte inn til klar seier.

Turneringen fortsetter mot Portugal fredag, før den avsluttes mot Østerrike lørdag.