Marie Skurtveit Davidsen jubler etter redning for Norge i kampen mot Montenegro.
Marie Davidsen spilte en bra kamp mellom stengene for Norge.

Ny norsk seier mot Montenegro

Etter storseier torsdag, var lørdagens kamp i Volda hakket jevnere. Håndballjentene vant til slutt 27-23.

Mens andre nasjoner spiller VM-kvalifisering, er håndballjentene samlet på vakre Sunnmøre. Norge, som allerede er kvalifisert, møter denne uken Montenegro til to treningskamper i påsken. I torsdagens kamp, som ble spilt i Ørsta, var det Norge som gikk seirende ut 34-25. Lørdag ettermiddag var det nabobygda Volda som fikk storfint besøk av Håndballjentene.

Norge har med seg fire debutanter på denne samlingen: Eli Marie Raasok, Live Rushfeldt Deila, Sara Berg og Kristiane Knutsen. Deila og Berg fikk sine debuter i torsdagens kamp, mens Raasok fikk sjansen lørdag.

Det tok ikke lang tid før Montenegro åpnet målkontoen i Volda. Lagene spilte jevnt, men bortelaget ledet an de første minuttene av kampen. Forrige oppgjørs toppscorer Nora Mørk satte en nydelig skruball forbi den montenegrinske målvakten, og reduserte til 2-3 etter fem spilte minutter.

CSM Bucuresti-spiller Emilie Hegh Arntzen var god for Norge i åpningsminuttene, og hadde allerede notert seg tre scoringer de første syv minuttene. Også Marie Davidsen kom godt i gang mellom de norske stengene.

Norges Emilie Hegh Arntzen under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro i Volda Campus Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Emilie Hegh Arntzen var god i første omgang for Norge.

Etter en treg start hadde Norge omsider overtatt initiativet i kampen. Davidsen stengte buret bakerst, og de hvitkledde var dermed foran 8-4 etter halvspilt omgang.

Norge spilte fin håndball de neste minuttene, og Sunniva Næss Andersen fikk vist seg frem fra sin venstre kantspillerposisjon. Montenegro begynte omsider å redusere den norske ledelsen, og Thorir Hergeirsson så seg nødt til å ta en time-out.

Kristine Breistøl vartet opp med to susere på rad, og sendte Norge i ledelsen 15-12 til pause.

Etter hvilen var det bortelaget som kom best i gang, og reduserte til 15-16 etter 35 minutter. Norge slet i forsvar, og to minutter etter utlignet de rødkledde til 17-17.

Norge klarte å få montenegrinerne bak seg igjen, men fikk ikke ristet de helt av seg. De norske jentene fikk klar beskjed fra Hergeirsson om å sette forsvaret og være kalde i hode fremover. Kvarteret før slutt var Norge foran 20-19.

Etter en periode hvor Montenegros målvakt Marina Rajcic briljerte, klarte omsider de norske jentene å omsette sjansene til mål. Også Davidsen fikk vist seg ytterligere frem mot slutten av kampen. Henny Ella Reistad kom i gang i andre omgang, og sendte Norge opp i en firemåls-ledelse seks minutter før slutt.

Norge beholdt firemåls-ledelsen resten av kampen, og vant til slutt 27-23 etter en tøff kamp i Volda.

Norges Nora Mørk under privatlandskampen mellom Norge og Montenegro i Volda Campus Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Nora Mørk var god i begge kampene mot Montenegro, og ble Norges toppscorer både i Ørsta og i Volda.

Dagens toppscorer Nora Mørk oppsummerte ukens andre kamp mot Montenegro på denne måten til TV 2:

- Det var ikke en superpen kamp, men vi vinner. Vi hadde som mål å holde de under 25 mål, som vi slapp inn forrige kamp, og det klarte vi. De bruker lang tid i angrep, og vil helst ha ballen mest mulig, og da må vi være effektiv når vi først får ballen. Vi kan score flere mål i angrep, men vi vant og det var deilig.

Norge – Montenegro 27-23 (15-12)