Eindhoven, Nederland 20230304.
Norges Thale Rushfeldt Deila under håndballkampen i Golden League mellom Nederland og Norge.
Thale Deila spilte en strålende kamp for Norge

Norsk storseier over Nederland!

Etter en fantastisk andreomgang kunne Håndballjentene juble for seier over Nederland i Golden League.

Lørdag var det klart for Norges andre kamp i Golden League. Håndballjentene hadde en noe skuffende åpning på turneringen da de tapte for Danmark torsdag, men det var nye muligheter for seier da Nederland stod på motsatt banehalvdel. Med et godt nederlandsk lag, og fulle tribuner kledd i oransje, var det likevel en tøff oppgave Norge stod overfor lørdag kveld.

Forrige gang langene møttes var Nederland overlegne og beseiret Norge med ni mål. Denne gangen var det Håndballjentene sin tur til å overbevise, og Norge svarte grundig på tiltale med ellevemålsseier. Kampen endte 22-33.

Det var jevnt mellom lagene i åpningsminuttene, både Nederland og Norge satte i gang et høyt tempo. Fem minutter ut i omgangen, hadde begge lag satt tre baller mellom stengene. Etter en periode med tekniske feil og lite mål fra begge lag, klarte Norge å opparbeide seg en tomålsledelse, tolv minutter ut i kampen. På under to minutter hadde de oransjekledde utlignet, og det stod igjen uavgjort på stillingen 6-6.

Norge tok en tomålsledelse like etter omgangen var halvspilt, men igjen var Nederland raske med utligningen. Med ti minutter igjen av førsteomgangen, stod det 9-9 i Nederland. Minuttet senere var det hjemmelaget som overtok ledelsen til stor jubel fra tribunen.

Norge stod godt bakover mot slutten av omgangen, som resulterte i tekniske feil fra Nederland, og norske kontringer. Med under tre minutter igjen av den første omgangen, sendte Emilie Hovden Norge tilbake i ledelsen og stillingen var 12-13. Sekunder senere doblet Sunniva Næs Andersen den norske ledelsen.

Nederland reduserte en gang, før Henny Reistad satte ballen bestemt i mål og sørget for at Norge beholdt tomålsledelsen til pause. Da lagene gikk i garderoben viste stillingstavla 13-15.

Håndball, Golden League: Nederland - Norge

Stine Bredal Oftedal spilte fantastisk og ble kåret til Norges beste.

Det var Stine Skogrand som åpnet scoringskontoen etter sidebyttet, da hun satte ballen det åpne målet i Nederlands undertallsperiode. Nederlands målvakt åpnet strålende med to strafferedninger i åpningsminuttene. Likevel økte Norge ledelsen sin, og det stod 13-17 fem minutter ut i andreomgang.

I et norsk overtallsspill sørget Næs Andersen for femmålsledelse med en nydelig lobb. De norske jentene stod tøft i forsvar, og sisteskansen Katrine Lunde reddet det som kom forbi forsvaret. Ni minutter ut i andreomgang så den nederlandske treneren seg nødt til å legge ned time-out kortet. Stillingen var da blitt 14-20.

Norge fortsatte å øke ledelsen, og Nederland hadde store problemer med å løse det norske forsvaret. På stillingen 15-23 valgte Nederland å spille 7-mot-6 i angrep, noe som resulterte i norsk scoring på et åpent mål. Håndballjentene hadde dermed en nimålsledelse da en halv omgang gjenstod.

Med ti minutter igjen sørget Thale Rushfeldt Deila for timålsledelse og stillingen var 15-25.  Norge hadde stått imponerende bakover i banen, og Nederland stod med kun to mål på de første 20 minuttene av andreomgang.

Norge var på det meste oppe i en ellevålsledelse, før Nederland reduserte tre ganger. Thorir Hergeirsson la ned time-out-kortet med ønske om seg god avslutning på kampen. De norske jentene svarte på tiltale og det hele endte 22-33.

Håndballjentene spiller siste kamp i Golden League mot Tsjekkia søndag (05.03) kl. 14.30. Kampen kan du se på TV2 Sport 2/ TV 2 Play.