EINDHOVEN, NETHERLANDS - MARCH 2: coach Thorir Hergeirsson of Norway during the Golden League Women  match between Norway and Denmark at Indoor Sportcentrum Eindhoven on March 2, 2023 in Eindhoven, Netherlands (Photo by Henk Seppen/Orange Pictures)
Thorir Hergeirsson klarte ikke å lede Håndballjentene til seier i kveld.

Ettmålstap i første Golden League-kamp

Danmark ledet an store deler av kampen, og tross jevne sluttminutter holdt det ikke til norsk seier.

Håndballjentene har vært samlet i Nederland den siste uken, og i dag møtte de Danmark som første motstander. Sist gang de to lagene møttes var i EM-finalen i november, så det var duket for en jevn og spennende kamp. De norske jentene skal også spille kamper i turneringen på lørdag og søndag, henholdsvis mot Nederland og Tsjekkia.

Danmark fikk den beste starten på kampen, og gikk fort opp til 2-0. Tross utlikninger fra Kristine Breistøl og Vilde Ingstad var Danmark tilbake i tomålsledelse etter fem minutter. Håndballjentene stod godt i forsvar den neste perioden, og hindret danske scoringer de neste tre minuttene. Håndballjentene tok ledelsen, og lå foran med ett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EINDHOVEN, NETHERLANDS - MARCH 2: Kristine Breistol of Norway during the Golden League Women  match between Norway and Denmark at Indoor Sportcentrum Eindhoven on March 2, 2023 in Eindhoven, Netherlands (Photo by Henk Seppen/Orange Pictures)

VISTE SLEGGA: Kristine Breistøl. Foto: Henk Seppen

Den danske målvakten Sandra Toft stod meget godt og kunne notere seg for flere fine redninger. Halvveis i omgangen var det igjen Danmark som var i føringen, og stillingen var 9-7. Tross to raske scoringer fra Sunniva Næs Andersen og Stine Skogstrand slet Håndballjentene med å stoppe danskene i forsvar. Det stod 9-12 i dansk favør med ti minutter igjen, og Thorir tok kampens første timeout. Det skulle likevel ikke ta mange minuttene før danskene var fem mål foran.

Sunniva Amalie Næs Andersen i aksjon i kampen mellom  Norge og Danmark i Golden League landslagsturneringen i håndball for kvinner i Nederland

GOD KAMP: Sunniva Næs Andersen. Foto: Patrick Post / NTB

Håndballjentene hadde en målfattig periode hvor de kun scoret ett mål på seks minutter, men heldigvis slet danskene like mye med å få ballen i mål. Håndballjentene spilte meget godt den neste perioden, og klarte å tette luken noe i omgangens sluttminutter. Lagene gikk til pause på 13-15.

Danskene startet kampens andre omgang med et 7 mot 6-spill som Håndballjentene slet med å løse. De norske jentene slet også fremover i banen, og det var danskene som scoret de tre første målene i omgangen. Da stod stillingen 13-18, og Thorir så seg nødt til å ta en tidlig timeout. Det første norske målet kom etter drøye fire minutter, hvor Næs Andersen scoret etter fint rullespill. Danmark beholdt dog ledelsen, men etter to kjappe scoringer i ankomstfasen, var Norge kun to mål bak på stillingen 17-19.

De norske jentene lå og jaget bak lenge, men løste etter hvert danskenes 7 mot 6-spill. De spilte også godt fremover, og halvveis i omgangen stod det 21-21. Da var det Danmarks tur til å ta timeout. Lagene spilte jevnt den neste perioden, og syv minutter før slutt stod det 24-24.

Det vekslet lenge mellom uavgjort og ettmålsledelse til Danmark. Håndballjentene hadde mulighet til å utlikne rett før slutt, men mistet ballen. Da Danmark scoret via blokken og gikk opp i en tomålsledelse sekunder før slutt, var det ikke mye å gjøre. Henny Reistad avsluttet kampen med et fint mål, men kampen endte til slutt 27-28.

Håndballjentene møter Nederland på lørdag (04.03) kl. 1900. Kampen kan du se på TV 2 Sport 2 / TV 2 Play.