Anniken Obaidli har storspilt for Storhamar i årets Champions League.

Storhamar ute av Champions League

Storhamar sikret uavgjort i returkampen mot Odense, men måtte se seg slått sammenlagt 52-60.

Storhamar spiller play-offs om kvartfinale i Champions League, hvor første oppgjør endte med 22-30-tap Odense. Lørdag var det duket for returoppgjør i Sydbank Arena, hvor Storhamar måtte hente inn åtte mål for å ta seg videre.

Det var Odense som kom best i gang på hjemmebane, men lagene var jevnspilte i åpningsminuttene. Storhamar spilte bra håndball, og etter drøye ti minutter var det helt likt på stillingen 5-5.

Minuttet etter fikk Storhamar straffe, og Guro Nestaker fikk æren av å sende de blåkledde for anledningen i ledelsen.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men Storhamar var stadig ett mål foran. Ti minutter før pause var stillingen 10-9.

Anniken Obaidli var sentral fremover i banen for det norske laget, mens nevnte Nestaker stod stødig i forsvar. Storhamar økte ledelsen ytterligere fram mot pause, og kunne gå i garderoben med en 16-13-ledelse.

Arendal 20230224.
Storhammars spiller Guro Nestaker jubler under første semifinale for kvinner mellom Storhamar og Sola under NM I Håndball fredag.
Guro Nestaker var sentral i lørdagens kamp mot Odense.

Etter hvilen komt Odense best i gang. Obaidli fortsatte storspillet også etter pause, men hjemmelaget spilte bra håndball. Ledelsen var dermed redusert, og lagene var igjen likt på 19-19 etter 40 minutter.

Kort tid etter gidd Odense opp i ledelsen, og Storhamar måtte virkelig gire opp for å ta seg videre i turneringen.

Storhamar slet med å stoppe innspillene til Rikke Iversen og norske Maren Aardahl, som begge fikk vist seg frem etter pause fra sin linjespillerposisjon. Sistnevnte var også solid fra syvmetersmerket.

Drøyt ti minutter før slutt var lagene igjen helt likt, etter to kjappe mål fra Storhamar. Igjen fulgte lagene hverandre tett, og Storhamar hadde ikke gitt opp kampen om seier, til tross for at kvartfinale var utenfor rekkevidde.

Minuttet før slutt ledet hjemmelaget med ett mål, og tjue sekunder før slutt vartet Eli Marie Raasok opp med en viktig redning.

Storhamar hadde muligheten til å sikre et uavgjortresultat, noe de fikk til på vakrest mulig vis. En perfekt flyverpasning til Obaidli som satte sitt 100. mål i årets Champions League sikret et godt resultat for Storhamar. Stillingen ble til slutt 30-30.

Odense vant dermed sammenlagt 60-52, og skal møte Györ i kvartfinalen i Champions League.

Storhammars spiller Olivia Linnéa Josephine Löfqvist i aksjon under første semifinale for kvinner mellom Storhamar og Sola under NM I Håndball fredag.
Svenske Olivia Löfqvist spilte to gode kamper mot danskene.