Arendal 20230224.
Storhammars spiller Kristin Venn jubler under første semifinale for kvinner mellom Storhamar og Sola under NM I Håndball fredag.
Kristin Venn var Storhamars beste spiller mot Odense.

Storhamar slet med å utnytte sjansene

Storhamar kom til gode sjanser, men slet med å finne nettmaskene i den første play-off-kampen mot Odense.

Lørdagens tap 22-30 var første kamp i play-offs om kvartfinale i EHF Champions League.

Dermed kan det gå mot at alle gode ting er tre for Odense. Den danske seriemesteren er i play-offs i Champions League for tredje sesong på rad.

Storhamar fikk fem baklengs på fem minutter i starten av kampen og måtte ta en tidlig timeout.

Et drøyt minutt senere satte Kristin Venn hjemmelagets første scoring, men Odense fortsatte i høyt tempo og var oppe i 7-1 før hjemmelaget fikk en god periode i kampen.

De neste fem minuttene vant de gul/blå 5-2 og midtveis i åpningsomgangen var de kun to mål bak (8-10) og da var det gjestene som fikk behov for en timeout.

Odenses målvakt Martina Thörn sto godt, og mot slutten av omgangen var danskene igjen fire mål foran, før landslagsuttatte Venn satte inn sitt femte for dagen og reduserte til tre rett før sidebytte.

EHF Champions League jubilerer denne sesongen. Storhamar har levert en flott debut i den 30. utgaven av turneringen, men hadde ikke marginene på sin side i dette oppgjøret.

Play-offs er en ny utfordring for Hamar-laget, som forventet et tøft oppgjør mot klubben som møtte sin nysignerte trener Ole Gustav Gjekstad i gruppespillet. Vipers er direktekvalifisert til kvartfinalen.

Tøft var nettopp det det ble for Storhamar. Laget slet fortsatt med å utnytte sjansene etter sidebytte, og de første 14 minuttene scoret laget kun ett mål. I mellomtiden hadde Odense økt sin ledelse til åtte mål, før Anniken Obaidli endte måltørken.

Utover i omgangen gjorde de danske gjestene sitt for at returoppgjøret skulle bli så lite spennende som mulig.

– Vi startet litt trått, men så får vi litt flyt. Vi gjorde en OK første omgang, men etter pause scorer vi nesten ikke mål. Nå må vi nullstille før neste kamp, kommenterte Kristin Venn til TV3+.

De to lagene møttes for første gang, men det er fjerde gang Odense er i Norge i europeisk ærend.

Storhamar har vært gode borte, men nå må laget hente inn åtte mål neste helg for å bli værende i turneringen.

Returoppgjøret spilles lørdag 25. mars. Vinneren over to kamper møter Györ i kvartfinalen.