Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Klubbhuset nivå 1-3 logo.jpg

Lanserer nytt program for klubbutvikling

Ønsker din klubb økt fokus på klubbutvikling? Da bør du ta en titt på Klubbhuset nivå 1-3.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag lanserer Norges Håndballforbund (NHF) Klubbhuset nivå 1-3. Klubbutviklingsprogrammet har som mål å bidra til en bedre klubbhverdag for spillere, tillitsvalgte, trenere, dommere og andre ressurspersoner i klubben.

Frem mot Håndballtinget 2022 jobbet et utvalg bestående av regionale og nasjonale tillitsvalgte, samt administrative ressurser frem en omfattende rapport med råd og anbefalinger rundt klubbutvikling. Et av de rådene til Håndballtinget var å etablere og implementere en sertifiseringsordning for klubbene.

- Først og fremst ønsker jeg å takke klubbene, frivillige og ansatte for den viktige jobben de gjør for norsk håndball hver eneste dag. Klubbene har ønsket seg et mer tydelig og strukturert rammeverk for klubbutvikling, og dette programmet svarer på alle punkter. Det skal være et langsiktig satsningsområde i norsk håndball med mål om å gjøre hverdagen lettere for klubber og frivillige. Vi håper at flest mulig ser både nytteverdien og inspirasjonen dette skal tilføre frivilligheten, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Klubbhuset består av fem hovedkategorier: Klubbdrift, sport, rekruttering, dommer og frivillighet/arrangement. Innenfor hver kategori er det definert en del kriterier som er sentrale for å kunne drive håndballaktivitet på en best mulig måte og å legge til rette for utvikling og kontinuitet over tid.

Alle klubber i håndball-Norge oppfordres til å arbeide strukturert med nivåene i klubbutviklingsprogrammet. NHFs regionale klubbhusteam står klare for å jobbe sammen med og bistå klubbene i utviklingsarbeidet.

- En samlet administrasjon både regionalt og sentralt gleder seg til å starte samarbeidet med så mange klubber som mulig. Vi har jobbet godt og lenge med innholdet og strukturen på dette. En gruppe med bred erfaring fra utviklingsarbeid i klubb og rådgivning har definert de områdene som de mener klubbene bør ha på plass. Dette er både for at de som er frivillige i dag, og de som vil være arvtakere på sikt skal få en mer utviklingsorientert hverdag, sier fagansvarlig Anders Eriksrud Bergan.

- I tiden fremover vil vi først og fremst fokusere på nivå 1, med et mål om at flest mulig klubber legger en god grunnmur for videre arbeid. Regionenes administrative apparat består av engasjerte og kompetente ressurser som ivrer etter å jobbe sammen med klubbene i deres område. Vi håper at så mange klubber som mulig tar kontakt, legger han til.

Klikk her for mer informasjon om Klubbhuset nivå 1-3 og hvordan du kommer i kontakt med din regionale kontaktperson.