Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barn i Afrika
Foto: Caroline Dokken Wendelborg

Vil du jobbe med håndball i Afrika?

Nå har du mulighet til å være håndballtrener for barn og unge i Malawi eller Zambia. Søk før 15.2.

Les også om: Maria Vikan Opheim som er klubbrådgiver i Region Innlandet og har vært på utveksling i Zambia.

Som deltaker i idrettsutvekslingen får du mulighet til å trene håndball for barn og unge i Malawi eller Zambia fra august 2023 til juni 2024. Du blir tilknyttet en vertsorganisasjon som har ansvaret for dine arbeidsoppgaver og følger deg opp underveis! Utvekslingen er 100% finansiert av Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec), via Norges Idrettsforbund (NIF). NIF og Norec organiserer for- og etterkurs i løpet av utvekslingsåret.

I arbeidet som trener i det sørlige Afrika får du en unik mulighet til å utvikle deg selv og dine ferdigheter som trener. Du får muligheten til å trene lag i ulike aldre, både som hjelpetrener og hovedtrener. Du planlegger, holder og organiserer treningene i samarbeid med din vertsorganisasjon, og du kan også få muligheten til å holde gymtimer for skoleklasser. Samtidig kan du som deltaker i idrettsutvekslingen få mulighet til å jobbe med trygg og/eller inkluderende idrett, og trenerutvikling av unge trenere. Du får dermed mulighet til å utvikle deg selv som seminarholder og lære mer om forholdene i breddeidretten på lokalt nivå.

Utvekslingen er dermed en unik mulighet for deg som har erfaring fra håndball, og har en motivasjon for å spre din kunnskap videre til barn og unge i det sørlige Afrika! Vi er opptatt av at barn og unge i det sørlige Afrika skal få muligheten til å lære, spille og ha det gøy med håndball, og her spiller du en viktig rolle! Samtidig får du verdifull kunnskap om hvordan idrett er organisert i det sørlige Afrika. Lurer du på hvordan hverdagen ser ut som idrettsutveksler? Følg deltakerne på https://www.instagram.com/idrettsutvekslingen/!

Vi leter etter deg som:

  • Er mellom 20 og 30 år
  • Ønsker å jobbe med idrett og idrettsutvikling på breddenivå i Afrika
  • Har lyst til å lære mer om organisasjonsarbeid og idrettsutvikling
  • Har stor interesse for idrett eller har en idrettsfaglig utdannelse
  • Har interesse for utviklingssamarbeid
  • Har annen relevant erfaring eller utdannelse

Samtidig som du er idrettsutveksler, kan du være student ved Norges idrettshøgskole ved å ta årsstudiet «Idrett, kultur og utviklingssamarbeid»

I løpet av dette studiet vil du få kjennskap til:

  • Norsk bistands- og idrettsbistandspolitikk
  • Forholdet mellom idrett og internasjonalt utviklings- og fredsarbeid
  • Idrett i Afrika og evt. andre kontinenter
  • Idrett som kulturfenomen

Les mer om studiet her: https://www.nih.no/studier/finn-ditt-studieprogram/arsstudier/idrett-kultur-og-utviklingssamarbeid/

Dersom du har konkrete spørsmål om utvekslingen, kan du bare ta kontakt med koordinator Caroline på e-post caroline.hagen@idrettsforbundet.no eller telefon +47 902 99 710.