Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Idrettens fredskorps i Afrika
Foto: Idrettens fredskorps / NIF

Reis på utveksling med Idrettens fredskorps

Er du mellom 20 og 30 år, og kunne du tenke deg et eventyr i Zambia? Da har du muligheten nå!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år reiser frivillige med idrettskompetanse til Afrika med Idrettens fredskorps for å jobbe i 10 måneder. Idrettens fredskorps er et utvekslingsprogram i regi av Norges idrettsforbund, som lar deg bidra med din idrettsfaglige kunnskap på skoler, i idrettslag og i lokalsamfunn i Zambia eller Malawi. Intensjonen er å gi barn og unge i det sørlige Afrika like muligheter og tilgang til fysisk aktivitet.

I år søker NIF spesielt etter mennesker som kan jobbe med håndball i Livingstone, Zambia. Høres det ut som noe for deg? Les mer her og send din søknad innen 15. februar!

- Dette er tidenes opplevelse

Maria Vikan Opheim jobber som klubbrådgiver i Region Innlandet, og har selv vært på utveksling med Idrettens fredskorps.

- Det at jeg var med i Idrettens fredskorps og jobbet med håndball, var den største grunnen til at jeg fikk jobb i Region Innlandet. Det er en positiv erfaring å ha med på CV-en, sier hun.

- Å få bo hele 10 måneder i afrikansk kultur er unikt. Jeg syntes det var fint å få muligheten til å være på utveksling såpass lenge. Da ble jeg vant til tilværelsen og lite ble fremmed. Det å ta lokalbussen framfor taxi, spise med hendene, bruke språket, vaske klær for hånd – ting som det blir helt naturlig og en selvfølge. Da kan man virkelig si at man har fått oppleve ny kultur, noe som er ganske kult å ha med seg!

Maria forteller at man lærer mye om religion, skikker og tradisjoner når man er på utveksling, og ikke minst hvordan man tar ting på sparket.

- Det var utfordrende å håndtere 100 elever som ikke kan engelsk i en kroppsøvingstime uten utstyr, og opplevelsen førte til at jeg ble mer voksen. Man må stå i ulike situasjoner man ikke er vant til, og har ikke nødvendigvis noen «å holde i hånda». Jeg har blitt mer selvstendig og tør i større grad å ta i et tak uten å være redd for å feile.

- Jeg vil anbefale alle idrettsglade mennesker å reise. Dette er tidenes opplevelse! Et veldig lærerikt år på mange måter. Det er så mange grunner til å dra, men det aller beste er menneskene. Føler man seg nedfor en dag er det bare å rusle en tur på gata, da blir man møtt av glade og joviale mennesker. Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg fortsatt bodd i Zambia, sier hun.