Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Katowice, Polen 20230119. 
Petter Øverby jubler for scoring i VM-kampen i håndball for herrer mellom Norge og Serbia i Spodek Arena i Katowice, Polen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Norge revansjerte seg etter kvartfinalen mot Spania, og slo Ungarn fredag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norsk seier over Ungarn i VM

Norge skal møte Tyskland i kampen om femteplassen i VM etter 33-25 seier mot Ungarn.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en uhyre spennende kvartfinale mot Spania, som endte med ettmålstap etter fire ekstra omganger, var det fredag kveld duket for plasseringskamp i Tele2 Arena. I første plasseringskamp var det Ungarn som stod på motsatt banehalvdel. Kampen var lenge jevn, men Håndballgutta dro til slutt i land en solid seier.

Kampen startet bokstavelig talt med ett smell, da et straffekast traff hodet til Torbjørn Bergerud. Miklos Rosta og Ungarn så dermed rødt før minuttet var spilt. I andre enden spilte Håndballgutta bra og hadde initiativet i åpningsminuttet. Etter ti minutter ledet de dermed 6-4.

Den knappe ledelsen ble fort hentet inn av ungarerne, og lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene. De norske herrene hadde dog kontroll på de hvitkledde, som ikke klarte å komme foran. Tøft norsk forsvar og sikkert angrepsspill sikret tremålsledelse ti minutter før pause.

Gøran Johannessen stod fram for Norge i den første omgangen, og vartet opp med flere flotte scoringer. Også Kristian Bjørnsen fikk vist seg fram i Norges angrepsspill. Norge beholdt dermed tremålsledelsen og gikk til pause på stillingen 16-13.

Saken fortsetter under bildet.

PM - Norway vs Hungary, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Stockholm, 27.01.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Norge beholdt initiativet også etter hvilen, men Ungarn hadde ikke gitt opp kampen. Håndballgutta spilte tøft forsvarsspill og Sander Sagosen banket baller i mål. Ti minutter etter pause klarte Håndballgutta å dra ifra Ungarerne og økte til en firemålsledelse.
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Norge fikk til det de slet med mot Spania og hadde god kontroll på Ungarn før de siste ti minuttene. Torbjørn Bergerud stod bra mellom stengene og Norge kunne fortsette å øke ledelsen. Håndballgutta hadde gått opp i en 27-21 ledelse etter en god, norsk periode.

Norge hadde stålkontroll de siste minuttene, og kunne pynte ytterligere på sluttresultatet. Håndballgutta vant til slutt 33-25 og skal dermed møte Tyskland til kampen om femteplassen i VM. Kampen kan du se på TV3 og Viaplay søndag kl. 13.00.

Landslagssjef Jonas Wille var tydelig fornøyd, og oppsummerte kampen på denne måten til TV3 og Viaplay:

- Det er en fin instilling i laget. Jeg er imponert over hvordan de har klart å nullstilt og skape kraft. Jeg er fornøyd over hvordan vi har gått rundt på laget og fått i gang Gøran Johannessen og Sander Sagosen, noe som er viktig. Først og fremst er instillingen proff.

Wille trekker frem lagets innstilling og moral som viktig i omstillingen til dagens kamp:

- Det er en helt nydelig gjeng, og det er ingenting å utsette på innsats, lagmoral og lojalitet, så det er nesten rørende. Det er utrolig morsomt å være trener for en sånn gjeng.

KAMPFAKTA
VM 2023, menn – plasseringskamp
Norge – Ungarn 33-25 (16-13)
Tele2 Arena, Stockholm, Sverige 
Toppscorer Norge: Sander Sagosen - 7 mål
Toppscorer Ungarn: Mate Lekai - 6 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min, Ungarn 2x2 min + 1 rødt kort