Lagbilde LM06 foran målet
Guttelandslaget storspilte atter en gang mot Frankrike.

Nok en kamp, nok en seier

Det norske guttelandslaget LM06 lot ikke Frankrike få noen revansje, og vant lørdagens kamp 39-27.

Norges Guttelandslag, LM06, spilte lørdag sin andre av to kamper mot Frankrike i Trondheim Spektrum. Kampen fredag endte med storseier til Norge.

Publikum i Trondheim håpet kanskje på reprise. Mye tydet også på det; i løpet av de syv første spilleminuttene hadde Norge scoret seks. Frankrike hadde scoret null.

Men så ble det likevel jevnere enn først antatt. Den franske målvakten gjorde et par gode redninger på rad, og Norge ble straffet med kontringer og mål. Etter 22 minutter spill stod lagene likt med 14-14. På tampen av omgangen gjorde Frankrike flere tekniske feil, og da var de dem som ble staffet. Norge var foran 19-15 til pause.

Den andre omgangen startet godt for de norske ungguttene. De fikk stjålet franske baller, og økte den norske ledelsen til syv og åtte mål.

Selv om Frankrike leverte gode enkeltprestasjoner, som lekre flyvere og diskrete innspill, var det Norge som var i førersetet hele veien. De siste minuttene var nærmest en opplæring i god kontringsteknikk og raske angrep. Selv om sifrene ikke ble like store som dagen i forveien, vant Norge overlegent 39-27.

– Det er vanskelig å spille en ny kamp mot samme motstander når vi vant med så mye som vi gjorde i går, men med unntak av en periode i førsteomgang maktet guttene å holde fokus gjennom denne kampen. Selv om vi rotet det litt til i perioder, spilte vi en veldig god andreomgang både offensivt og defensivt, og er alt i alt veldig fornøyde med to gode kamper, kommenterte landslagstrener Kristoffer Froestad etter spilleslutt.

LM06 har samling igjen både i mars og i april.

Norge – Frankrike 39-27 (19-15)