Lagbilde LM06 foran målet
Guttelandslaget storspilte mot Frankrike.

Storseier for Guttelandslaget

Guttelandslaget (LM06) hadde stålkontroll hele kampen, og slo Frankrike 43-27.

Samtidig med Håndballguttas Gjensidige Cup skulle Guttelandslaget (LM06) møte Frankrike til dobbeltkamp i Trondheim Spektrum. Første kamp endte med storseier til Norge.

De norske gutta startet kampen bra i Trondheim. Norges målvakt kom godt i gang mellom stengene, og de øvrige spillerne hadde god kontroll fremover. Norge spilte hurtig kontringshåndball, og straffet Frankrike på sine tekniske feil i angrep. 9-6-ledelse var dermed et faktum etter halvspilt førsteomgang.

Norges storspilte og Frankrike så seg nødt til å ta en time-out. Frankrike tok litt innpå etter praten, men Norge fortsatte det hurtige angrepsspillet og kunne skilte med flere kontringsmål. Norge hadde god kontroll på Franskmennene inn mot pause, og etter en målrik førsteomgang gikk lagene i garderoben på stillingen 22-15.

Norge fortsatte det gode spillet også etter pause. Franskmennene måtte se guttelandslaget dra i fra etter hvilen, og måtte også i denne omgangen ty til en tidlig time-out. Kvarteret før slutt var Norge oppe i en 11-målsledelse på stillingen 31-20.

Norge slet en periode med å sette ballen i mål, og tok en time-out ti minutter før slutt. Trener Kristoffer Froestads prat så ut til å vekke en ny giv i guttelandslaget. De blåkledde slet med å henge med hurtige norske spillere, som kunne fortsette å kontre inn mål, slik som i førsteomgang. Norge økte ledelsen, og vant til slutt hele 43-27.

Trener Kristoffer Froestad var godt fornøyd med prestasjonene, og oppsummerte kampen slik:

- Vi spiller godt angrepsspill og etablert kommer vi til målsjanser hele veien. Vi brenner lite fremover og løser kampen godt. Vi fikk spilt 5-1 hele kampen, som er noe vi ikke har fått øvd så mye på, men fått fine bilder på i dag. Totalt sett fikk vi mye ut av kampen.

Guttelandslagets møter Frankrike også morgen, lørdag 7. januar. Kampen spilles klokken 12:00 i Trondheim spektrum.