Målvakt i ØIF Arendal
Kristian Jurisic stod med en redningsprosent på over 40 etter kampen mot HC Vise. Her fra en tidligere kamp.

Tre norske lag videre i European Cup

Det endte med en norsk seier og to tap, men Nærbø, Runar og ØIF Arendal tok seg alle videre.

Lørdag ettermiddag var det igjen klart for European Cup. Etter den første kampen i tredje runde lå Nærbø to mål bak BK-46, og trengte seier i returoppgjøret.

Nærbø startet kampen bra og kom opp i en tomålsledelse fra start, som de økte til 6-3 før ti minutter var spilt. BK-46 hentet så inn hele ledelsen til Nærbø, og kom seg til utligning 9-9 like etter halvspilt omgang. De neste minuttene var det jevnt mellom de to lagene, men Nærbø kom seg igjen foran og økte til en tomålsledelse. BK-46 reduserte det norske laget sin ledelse med ett mål før pause, og det stod 16-15 da lagene gikk i garderoben.

I andre omgang fortsatte Nærbø i sin gode flyt og økte ledelsen med ytterligere tre mål etter tre minutter. Så kom det fem målløse minutter fra begge lag, hvor stillingen 19-15 ble stående, frem til Tord Haugseng brøt måltørken og økte Nærbøs ledelse til fem mål. Like etter at lagene gikk inn i kampens siste ti minutter økte hjemmelaget igjen ledelsen og kom foran med syv mål. Det var lite det finske laget kunne gjøre for å hente seg inn i kampen, for Nærbø kom åtte mål foran i kampens siste par minutter. Det endte med seier 35-27 til Nærbø, som det er er videre i European Cup.

Nærbø hentet inn ledelsen BK-46 hadde fra den første kampen og vant totalt 57-52 etter de to kampene. Det norske laget skal nå spille åttedelsfinaler i European Cup.

European Cup herrer, 3. runde
Nærbø IL – BK-46 35-27 (16-15) (61-55 etter to kamper)
Nye Leon, Nærbø
Toppscorer Nærbø: Lars Sigve Hamre – 9 mål
Toppscorer BK-46: Nico Rönnberg – 11 mål
Utvisninger: Nærbø 5x2min, BK-46 8x2min

Se fullstendig kamprapport

Runar fikk en god ledelse på ni mål over det estiske laget Pölva Serviti i den første kampen. I returoppgjøret ble det ingen ny seier, men med den gode ledelsen fra det første oppgjøret tok de seg videre i cupen.

I Estland fikk Runar en tøff start på kampen. Etter seks minutter hadde det norske laget scoret ett mål, samtidig hadde Serviti fått fem baller i det norske nettet. Runar kom seg flere hakk nærmere og lå tre mål bak på stillingen 8-11 etter halvspilt omgang, men ga seg ikke der. Christoffer Rambo scoret sitt fjerne mål, som sendte Runar ett mål bak med ti minutter igjen av omgangen. Bare minutter senere kom Runar seg til utligning, og kunne for første gang gå opp i ledelsen. Den muligheten benyttet de og kom foran 14-13 med drøye fem minutter igjen, men fikk ikke beholde ledelsen lenge. Serviti utlignet og kom deretter i føringen. Like før pause økte de ledelsen til 18-15, men Runar fikk inn et siste mål før omgangens slutt.

Serviti startet andre omgang med å øke ledelsen og kom foran med fire mål etter fem minutter. Runar kjempet for å holde seg i kampen og hang på det estiske laget. Like etter halvspilt andreomgang kom Runar to bak. Det norske laget kjempet for å komme seg nærmere ledelse, men Serviti beholdt ledelsen til slutten av kampen. Runar fikk redusert ledelsen til ett mål, men det endte med tap 35-36 i returoppgjøret mot Serviti.

Til tross for tap i returoppgjøret er Runar vinneren etter de to oppgjørene, med stillingen 76-66 totalt. Runar går med det videre til åttedelsfinaler i European Cup.

Pölva Serviti – Runar 35-36 (18-15) (66-76 etter to kamper)
Mesikäpa Hall, Polva, Estland
Toppscorer Runar: – André Pung Tuzov og Christoffer Rambo – 9 mål
Toppscorer Pölva Serviti: Alfred Timmo – 9 mål
Utvisninger: Runar 2x2min, Pölva Serviti 2x2min

ØIF Arendal hadde en syvmålsledelse med seg inn i returoppgjøret mot belgiske HC Vise. Returoppgjøret ble jevnere, men de klarte å holde HC Vise unna nok til å ta seg videre i European Cup.

ØIF Arendal startet kampen med å komme foran og i ledelsen, men etter ti minutter hadde det snudd og HC Vise overtok ledelsen på stillingen 5-4. Det belgiske laget beholdt ledelsen i store deler av første omgang, men med under ti minutter igjen av omgangen utlignet ØIF Arendal til 10-10. HC Vise kom seg igjen i føringen og økte til en tomålsledelse, som de beholdt til omgangens siste minutt. Da reduserte ØIF Arendal ledelsen met ett mål og det stod 15-16 da lagene gikk til pause.

I andre omgang utligner ØIF Arendal umiddelbart og kommer seg foran med ett mål etter tre minutter. Det norske laget økte til en tomålsledelse, men HC Vise kom sterkt tilbake og utlignet til 20-20. Deretter kom det belgiske laget i føringen og ØIF Arendal ble jagende. HC Vise ledet frem til de gikk inn i kampens siste ti minutter, hvor ØIF Arendal igjen utlignet. Det ble jevnt de siste minuttene, men det endte med et knepent tap 29-30 for ØIF Arendal.

På grunn av ledelsen ØIF Arendal hadde før kampen, endte det det med seier totalt 60-54 og det norske laget er videre i European Cup.

ØIF Arendal – HC Vise BM 29-30 (15-16) (60-54 etter to kamper)