Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde LK05 EYOF. Bak f.v. Linnea Hareton, Eirik Haugdal, Johan Johnsson, Charlotte Hansen, Ingvild Helland Anderson, Zara Johnsson Solberg. Midten f.v. Julie Diesen Soleim, Hedda Dahl Bøhleng, Isabell Husom Nordstrand, Pia Grønstad, Ebba Nossen, Jenny Bing Husaas, Synne Olsen, Thea Kristensen, Thea Njærheim Jørgensen. Foran f.v. Bertine Sundby Lunde, Sanna Nord-Varhaug Romvig, Frida Molaup Selnes, Vilde Klaussen, Nora Håland Landråk, Iselin Kvannli, Linnea Ramén.
Et landslag med jenter født i 2005 deltok på EYOF i sommer.
Foto: Svein André Svendsen

Talentsamlinger over hele landet

Kommende helg arrangeres talentsamlinger for 2005- og 2007-årgangene, med både gutter og jenter.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fremste jenter og gutter fra årgangene 2005 og 2007 skal de neste dagene møte til samlinger. 2007-spillere fra hele landet deltar på talentsamling i Skien, mens 2005-spillerne fordeles på landsdelssamlinger i Stavanger, Rakkestad og Trondheim.

- Det er viktig at trakten holdes bred, slik at vi får sjansen til å se og følge opp spillere som er på ulike stadier i sin utvikling. Derfor er disse samlingene viktige, sier talentsjef for de yngre landslagene på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen, og får støtte fra fagressurs/coach for de yngre landslagene på jentesiden, Mia H. Högdahl.

- Vi går bredere ut i innkallingene for disse kullene enn det vi gjorde for noen år siden, for vi forstår at utviklingen er så ulik for spillerne. Da må vi ha flere arenaer vi kan se dem på, og disse samlingene er sånn sett veldig fine, sier Högdahl.

Over 300 talenter vil totalt delta på de ulike samlingene, hvor de vil bli trent av både landslagstrenere, fagansvarlige og andre ledende ressurser.

En av de som er til stede er Rasmus Hauge, som sammen med Jan Thomas Lauritzen er trener for U-gutta (LM04) – hvor også 2005-gutta inngår. I kraft av sin rolle skal han naturlig nok jobbe med sistnevnte gruppe kommende helg. Hauge vil være til stede i Trondheim sammen med spillerne fra Region Nord og Region Innlandet.

- Vi fikk sett en del interessante 2005-spillere i aksjon i Skien og Danmark, men vi både håper og tror at vi kommende helg vil bli presentert for enda flere spennende spillere, forteller Hauge.

- Jan Thomas og jeg er overbevist om at vi i helga kommer til å finne 5-7 spillere som ikke har vært med i høst, men som kan bli med på landslagssamlingen i Skien i januar, sier Hauge videre.

For gutta vil temaene for samlingene vil være de samme alle steder: Pasningsspill, duellspill og valgspill.

- Vi jobber videre med de temaer vi er blitt enige om på fagtreff og på fellessamlingen i Skien. Nøkkelordet er basistrening. Det skal gjøres mange gjentakelser på de individuelle ferdigheter som angrepsspillet er bygget opp rundt, sier Hauge.

Kristine Lunde-Borgersen, som er trener for Juniorjentene (LK04) sammen med Eirik Haugdal, kommer til å være til stede på landsdelssamlingen i Stavanger.

- 2005-generasjonen er den andre og yngste innenfor landslaget vårt, og det er 2004 vi har sett mest hittil. Derfor er det fint å få sett 2005-jentene, og vi gjør det i miljøer hvor to regioner får samarbeidet sammen. Det er uvant, og kjempespennende for alle parter. For oss blir det ekstra interessant å se utviklingen til spillerne, sier Lunde-Borgersen.

Det vil bli flere spillsekvenser hvor spillerne skal øve med og mot hverandre.

- Det blir en del forsvarsfokus, og vi vil være opptatt av de vurderinger som gjøres der. Når skal man holde motspiller, når skal man hjelpe i sidesektor. Det blir også øvelser som skal trigge vurderinger i angrep, sier hun.

Alle trenerne og lederne er opptatt av at samlingene vil styrke samarbeidet - i flere ledd:

- Det skal samarbeides godt mellom Norges Håndballforbunds sentrale ledd og de ulike regionene, det skal fungere mellom trenerne, og ikke minst mellom ledere, trenere og spillere. Disse samlingene styrker oss alle, sier Mia Högdahl.

Les også:

Talentsamling i Skien, uttak av 2007-jenter
Talentsamling i Skien, uttak av 2007-gutter
Landsdelssamling i Rakkestad (spillere født 2005)
Landsdelssamling i Stavanger (spillere født 2005), uttak Region Vest
Landsdelssamling i Stavanger (spillere født 2005), uttak Region Sørvest
Landsdelssamling i Trondheim (spillere født 2005), uttak Region Innlandet
Landsdelssamling i Trondheim (spillere født 2005), uttak Region Nord