Rullelandslaget vant puljen sin etter to seire lørdag.

Rullestollandslaget klare for semifinale!

Rullestollandslaget er klare for semifinale i VM/EM etter seier mot både Spania og Ungarn lørdag.

Det norske rullestollandslaget deltar denne helgen i VM/EM i Portugal. Fredagens kamper endte med tap for Kroatia og seier over Pakistan. Lørdagens motstandere var Spania og Ungarn.

Norge imponerte i lørdagens første oppgjør mot Spania. Det var en jevn førsteomgang der lagene byttet på ledelsen. Med en god periode like før pause, hadde Norge opparbeidet seg en tomålsledelse, og stillingen var 8-6 da kampen var halvspilt.

Spania hadde ikke gitt opp håpet om seier, og fortsatte å kjempe i andreomgang. Norge klarte ikke å riste av seg det spanske laget som fikk muligheten til å utligne med 30 sekunder igjen av kampen. Stillingen var da blitt 11-10. De norske spillerne holdt hodet kaldt og med redning og kontringsmål sekunder før fløyta gikk, endte det hele med norsk tomålsseier. Resultatet ble 12-10.

Mot Ungarn viste Norge imponerende forsvar-og målvaktspill. Det tok nesten 15 minutter før Ungarn satte sin første ball mellom stengene. Det var også det eneste målet Norge slapp inn i kampens førsteomgang. Da lagene gikk til pause, viste stillingstavlen 1-4.

Norge fortsatte å imponere med godt målvaktspill og solid forsvar i andreomgang. Også i denne omgangen gjorde Ungarn kun ett mål, og det norske laget hadde god kontroll på kampen. Da dommerne blåste for siste gang var stillingen 2-7, og de norske spillerne kunne juble for dagens andre seier.

Etter dagens seiere endte Norge øverst i puljen sin og skal spille semifinale søndag kl. 11.00. Kampen kan følges på ehftv.com.