Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norges Katrine Lunde og Maren Nyland Aardahl efter EM kvindehåndboldkampen i mellemrunden Norge-Sverige i Ljubljana, Slovenien, lørdag den 12. november 2022.
Maren Aardahl og Katrine Lunde ser frem mot en tøff semifinale mot Frankrike.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fransk motstand for Norge i semifinalen

Semifinalen i EM blir en reprise av fjorårets VM-finale. Norge møter Frankrike i kampen om en finaleplass.

De norske jentene var ubeseirede i EM før gruppefinalen mot Danmark onsdag kveld. Selv om nabolandene begge var klare for semifinale før kampen, var det ingen som sparte på kruttet. Til slutt var det danskene som stakk av med seieren – for første gang siden 2014.

Som gruppevinner, møter Danmark Montenegro i semifinalen. De norske jentene må måle krefter med Frankrike.

- Vi er i semifinale, det skal vi ikke glemme, sa Thorir Hergeirsson til TV3 etter kampen mot Danmark.

- Vi har kanskje fått en litt tøffere vei, men skal du gå til topps i et mesterskap, så må du vinne de to siste kampene – uansett motstander. Vi får gå ydmykt til oppgaven og bli fort ferdig med det her, og så tar vi med oss læringspunktene og hva vi kan forbedre til kampen på fredag, sa landslagssjefen.

Katrine Lunde har møtt Frankrike utallige ganger. Hun tror semifinalen blir av det tøffe slaget, men at alt er mulig.

- Det blir tøft, men jeg tenker samtidig at vi like godt kan vinne mot de som mot noen andre. Vi må bare reise oss litt. Vi skal snakke mye sammen, og være 100 % klare på fredag. Jeg tror ikke at Frankrike er så glade for å møte oss heller, så vi får tenke litt sånn, sa hun til TV3.

Hun får støtte fra lagvenninnene Henny Reistad og Maren Aardahl.

- Hvis vi vil vinne EM, som vi drømmer om, så må vi vinne mot Frankrike. Det er utfordringen vi står overfor nå og det kommer til å bli tøft, men sånn er det bare. Vi må vinne de tøffe kampene også, sa Reistad til TV-kanalen.

- Vi hadde en målsetning om å vinne gruppa og slippe Frankrike i semifinalen. Når det er sagt, så har vi en målsetning om å gå hele veien og da må vi også vinne mot Frankrike. Frankrike har spilt veldig bra i dette mesterskapet, men hvis vi kommer oss opp på vårt toppnivå, så skal vi gi de kamp. Vi har trua. Vi skal bare hjem og nullstille, poengterte Aardahl etter kampen mot Danmark.

Les mer om EM 2022 her