Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ljubljana , Slovenia  20221108. 
Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson under gruppespillkampen i EM mellom Norge og Ungarn i Stožice Arena.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Thorir Hergeirsson og de norske jentene måtte se seg slått av Danmark.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Danmark brøt Norges seiersrekke

Etter å ha hatt full pott så langt, kom det første tapet i EM etter en slitekamp mot Danmark som endte 29-31.

Onsdag kveld var det klart for Håndballjentenes siste kamp i hovedrunden. På andre banehalvdel stod våre danske naboer. Både Norge og Danmark var før kampen klare for semifinale, men det ble tydelig fra start at ingen av lagene hadde tenkt til å ta det rolig i siste kamp før sluttspillet.

De norske jentene åpnet kampen med den første scoringen, men Danmark kom like bak. Håndballjentene lå i føringen frem til de hadde spilt åtte minutter, hvor Danmark kom foran 4-3. Like etter økte Danmark ledelsen til først to, og deretter en tre mål. 

Det var lite som klaffet for Håndballjentene i angrep i denne perioden. I forsvar derimot hadde de bedre kontroll, og elleve minutter ut i kampen løsnet det også i angrepsspillet. Håndballjentene reduserte den danske ledelsen og kom bak 5-6 like før halvspilt omgang.

Norge jobbet seg til utligning og kjempet for å beholde den. Emilie Hovden sendte Norge i føringen 9-8 med ti minutter igjen til pause. Håndballjentene avsluttet også omgangen ett mål foran, på stillingen 13-12. 

Ljubljana , Slovenia  20221116. 
Norges Nora Mørk jubler under EM-kampen i hovedrunden mellom Norge og Danmark i Stožice Arena.
Foto: Beate Oma Dahle / NTBNora Mørk ble norges toppscorer med åtte mål. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter pausen utlignet Danmark og det ble jevnt mellom nabolandene. Danmark kom to mål foran, men syv minutter ut i omgangen kom utligningen til 17-17 fra Norge. De to lagene fortsatte å spille jevnt og følge hverandre, og ingen klarte å dra ordentlig ifra. 

Med ti minutter igjen av omgangen lå Norge bak 24-26, og de norske jentene mistet ballen i angrep. Danmark kunne med det komme foran med tre, og den muligheten benyttet de seg godt av. Da tok Thorir Hergeirsson timeout. 

Ut fra timeout fikk Håndballjentene straffe og Henny Reistad sendte ballen i mål fra syv meter, men på den andre siden satte Danmark ballen i det norske målet. De rødkledde kom seg fire mål foran, men de norske jentene reduserte raskt med ett. 

I det neste norske angrepet røk Danmark på to utvisninger. I overtallsperioden kom Norge ett mål bak 28-29. Nærmere kom de dessverre ikke, og de norske jentene måtte se seg slått av Danmark for første gang på 17 kamper. Det endte med tap 29-31, og Danmark ble gruppevinnere. 

Thorir Hergeirsson hadde dette å si om kampen til TV3: 

– Vi står ikke distansen inn og har hverken godt nok forsvar, målvakt eller avslutninger i perioder. De er skarpere enn oss idag, de er to mål bedre og det må vi bare erkjenne, sier han. 

Med tap mot Danmark, møter Håndballjentene Frankrike i semifinalen fredag kl. 20.30. 

KAMPFAKTA 
EM 2022, kvinner – Hovedrunde 
Norge – Danmark 29-31 (13-12) 
Arena Stozice, Ljubljana, Slovenia
Toppscorer Norge: Nora Mørk, 8 mål
Toppscorer Danmark: Anne Mette Hansen, 7 mål
Utvisninger: Norge 2x2min., Danmark 3x2 min 

Se utfyllende kamprapport
Les mer om EM 2022
Les mer om Håndballjentene her