Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Eskil Braseth Leif Andre Sundet
Eskil Braset og Leif André Sundet dømmer i EM.
Foto: Svein Andre Svendsen / NHF

EM-oppdrag for det norske dommerparet

Oppdatert 12. november: Eskil Braseth og Leif André Sundet skal dømme Frankrike - Montenegro søndag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var midt i oktober at dommerparet fra Region Nord ble kontaktet av EHF med spørsmål om de ville være med i EHF EURO 2022 for kvinner. 

Svaret ble ja. Eskil Braseth og Leif André Sundet deltar dermed i sitt første seniormesterskap.

EHF startet med å tildele duoen en interessant kamp i gruppe C innledningsvis:

Braseth og Sundet ledet oppgjøret mellom Nederland og Romania i Skopje, med avkast lørdag kl. 20.30. De to nasjonene spilte så sent som i 2018 bronsefinale i EM. I årets mesterskap endte det med seier 29-28 til Nederland.

Som sitt andre oppdrag fikk Braseth/Sundet kampen mellom Tyskland og Spania i Podgorica - en kamp hvor begge nasjoner hadde kniven på strupen med tanke på videre spill i mesterskapet. Det endte med tomålsseier til Spania og begge to seg videre til hovedrunden, mens Polen som hadde like mange poeng måtte reise hjem.

Den tredje kampen for det norske dommerparet blir altså mellom Frankrike og Montenegro som er de to lagene i tillegg til Norge som ikke har avgitt poeng hittil i mesterskapet. Vinneren av denne kampen vil være på god vei til semifinalen selv om det fortsatt gjenstår kamper å spille. Kampstart er søndag kl. 20.30 og den kan sees på viaplay.no.