Rullestollandslaget i kamp mot Kroatia i VM/EM i Portugal
Rullestollandslaget kunne juble etter en sterk seier i bronsefinalen!

Bronsemedaljer til Rullestollandslaget

Rullestollandslaget spilte en formidabel andre omgang, og vant bronsefinalen i EM/VM mot India.

Etter norsk storspill i gruppespillet måtte Rullestollandslaget se seg slått i semifinalen mot et sterkt nederlandsk lag. Søndag kveld skulle det norske laget dermed ut å kjempe om bronsemedalje i sitt første mesterskap.

Lagene føk ut av startblokkene etter at fløyten gikk, og begge lag satte sine første scoringer i løpet av det første minuttet. India hadde initiativet de første minuttene, og ledet 3-1 etter fem minutter.

Norge slet med å sette ballen i Indias mål, mens de i andre enden slet med å stoppe Indias nummer 11. Det indiske laget kunne dermed øke ledelsen til 6-1 etter ti spilte minutter.

Norge hadde mange gode sjanser til å redusere, men hadde mange uheldige stolpeskudd. Etter kvarteret spilt satt endelig Norges andre scoring, signert Luis Gran. Norge slet med å stoppe Indias angrepsspill, og lå bak 8-2 til pause.

Saken fortsetter under bildet.

Rullestollandslaget mot Pakistan i VM/EM

Det norske laget kjempet tappert i første omgang, men slet med å sette ballen i mål bak den indiske målvakten. Foto: Nuno Brites / EHF

Andre omgang startet likt den første, med kjappe mål fra begge lag. Thor Erik Strand scoret Norges to neste mål, men Inderne fortsatte sitt gode angrepsspill fra første omgang i andre enden av banen. De var dermed fortsatt foran etter halvtimen spilt.

Norge stod bedre imot i andre omgang, og stod godt i mot i forsvar. Kent Brendmo vartet opp med gode redninger bakover, og angrepsspillerne begynte å sette ballen på innsiden av stengene. Tre minutter før slutt hadde Norge hentet inn mye av den indiske ledelsen, og var kun to mål bak.

Minuttet etter var Norge kun ett mål bak, etter en enorm innhenting. Fem sekunder før slutt satt Steinar Veda inn utlignings-målet, og sikret straffekonkurranse i bronsefinalen!

Både Norge og India satte sine første straffekast i mål, før Brendmo vartet opp med en super redning på straffen fra Indias toppscorer. Videre scoret begge lag, før Brendmo igjen vartet opp med en redning. Norge brant to straffekast på rad, og var likt med India. Steinar Veda satte Norges siste straffekast i mål, og når Brendmo reddet sitt tredje straffekast var bronsemedaljen et faktum!

Tommel opp for en super andre omgang, som sikret straffekonkurranse og bronsemedalje for rullestollandslaget! Foto: Nuno Brites / EHF

Trener Susanne Utgård oppsummerte kampen slik:

- Vi hadde en tøff start på kampen. Spillerne på banen har stått mange kamper allerede, og det tærer på kreftene. Det stritter i mot i angrep, og vi klarer ikke sette se sjansene vi får. India scorer en del enkle mål, og vi havner et stykke bak.

Utgård trekker fram god lagånd og samhold som en faktor for helomvendingen i andre omgang.

- Dette er det største jeg har opplevd, og jeg er så takknemlig for å få være del av dette fantastiske laget.