Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20221010-LMS-EM-kval-trening-før-NOR-SVK-Jonas-Wille-landslagssjef-forklarer-Foto-Lars-Kvam.jpg

Willes første trening unnagjort

- Vi har gledet oss til dette, sier landslagssjef Jonas Wille etter sin første trening med Håndballgutta.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått over fire måneder siden han signerte kontrakten som ny landslagssjef for Håndballgutta. De månedene har Jonas Wille brukt godt, med flere møter med både støtteapparat og spillere, inkludert en mengde reisedøgn i både inn- og utland.

Men det er på gulvet den viktigste jobben gjøres. Derfor var det befriende for 46-åringen endelig å få sjansen til å samle laget.

- Det var veldig morsomt å få en trening igjen. Det er jo flere måneder siden jeg har vært på gulvet, sier Jonas Wille.

Både i inngangen til økta, og underveis i løpet av de to timene i Sandarhallen mandag kveld, har angrepssystemer, samspill og terminologi vært vektlagt.

- Ting skal sette seg i ryggmargen. Til tider så det fint ut, mens det innimellom var litt hakkete. Det var som forventet, sier Wille.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20221010-LMS-EM-kval-trening-før-NOR-SVK-Martin-Boquist-Jonas-Wille-Sander-Sagosen-Foto-Lars-Kvam.jpg

TAKTIKKPRAT: Martin Boquist, Jonas Wille og Sander Sagosen utveksler taktiske tanker. 

- Kjenner man litt sommerfugler i magen før den første økta som landslagssjef?

- Ja, man gleder seg i alle fall og ser fram til det. Martin (Boquist, assistenttrener) og jeg har ventet på dette i flere måneder. Vi har gledet oss, sier landslagssjefen, og det er det flere som har gjort:

- Stemninga i troppen virker veldig bra. Vi er heldige, for vi får så mye god stemning i gruppa gratis. De er glade for å se hverandre. De er gode kamerater alle sammen, og det skaper automatisk en veldig god stemning, sier Wille.

Håndballgutta er nå i Sandefjord, hvor de forbereder seg til torsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Slovakia. Den spilles i Jotron Arena i Larvik, og er den første av i alt seks oppgjør som Norge må komme helskinnet gjennom dersom de skal delta i EHF EURO 2024 i Tyskland.

Foruten Norge og Slovakia inngår Serbia og Finland i gruppa. Alle lagene møter hverandre hjemme og borte, og de to lagene med flest poeng etter den siste kampdagen utpå vårparten-2023, går direkte til mesterskapet.

Ambisjonen for den pågående samlingen, hvor altså Slovakia (hjemme 13. oktober) og Finland (borte 16. oktober) er motstandere, er ikke noe å lure på:

- Målet er naturlig nok å vinne begge kampene, samtidig som vi skal bruke samlingen til å bygge videre på den gode kulturen og dyrke det gode miljøet som er her. Men overordnet så skal vi jo vinne to kamper, sier landslagssjef Jonas Wille.

Mer om Håndballgutta

Mer om kvalifiseringen til EHF EURO 2024