Norges Vilde Mortensen Ingstad under landskampen mellom Norge og Danmark i DNB Arena, før. håndball-EM i Slovenia i november.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Vilde Ingstad og Henny Reistad ble Norges toppscorere med åtte og ni mål hver.

Norge opprettholdt seiersrekken

Håndballjentene kjempet til siste slutt og fikk sin 16. seier på rad mot Danmark. Kampen endte 28-27.

Lørdag spilte Håndballjentene sin andre kamp i Intersport Cup i Stavanger, som er deres generalprøve før EM i november. Etter tap mot Nederland på torsdag, ventet Danmark som neste motstander i turneringen.

Danmark har ikke slått Norge siden 2014, hvor de i løpet av disse årene har møttes 16. ganger.

Det tok over tre minutter før kampens første mål kom, og det kom fra Norge. Like bak kom Danmark med utligningen. Lagene spilte jevnt og det stod 3-3 etter ti minutter, men da rykket Danmark ifra.

Et hvitkledd Danmark kom seg foran med tre mål, før Norge reduserte til 4-6. Bortelaget beholdt tomålsledelsen til halvspilt omgang, men da økte de ledelsen til 8-5. Da kom også Ragnhild Valle Dahl på banen, og fikk sin debut for Håndballjentene.

De norske jentene kjempet i forsvar, men fikk det ikke til i angrep. Danmark kunne med det øke ledelsen. De norske jentene kom bak 5-10, men Danmark økte igjen ledelsen til en seksmålsledelse. Henny Reistad forsøkte seg på mål, men fikk et straffekast og Emilie Hovden plasserte ballen fint i målet på straffekastet. På andre siden av banen kom ikke Danmark seg til sjansen, og med en ny norsk scoring sørget de for redusering til 8-12.

Danmark kom igjen foran med fem, men de norske jentene fant etterhvert formen. De siste minuttene reduserte de norske jentene ledelsen med tre mål og kom to mål bak. Det stod 12-14 til pause.

Andre omgang startet også med over tre målløse minutter, men igjen hadde Norge omgangens første scoring og reduserte ledelsen til ett mål. Etter fem minutter utlignet de norske jentene til 15-15.

Katrine Lunde jubler under landskampen mellom Norge og Danmark i DNB Arena, før. håndball-EM i Slovenia i november.Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle
Katrine Lunde endte med en redningsprosent på 34 prosent.

De to nordiske lagene spilte jevnt de neste minuttene, men rett før halvspilt omgang kom Norge foran 21-20. Både forsvar og angrep fungerte bedre, men Danmark kom seg igjen foran med ett mål. Katrine Lunde satte en stopper for at Danmark kunne øke ledelsen ytterligere, og Norge kunne igjen utligne.

Håndballjentene kom igjen foran med ett mål, da det var fem minutter igjen. Hjemmelaget fikk så muligheten til å øke til en tomålsledelse på straffekast, men det ble dansk redning og deretter utligning på andre siden av banen til 27-27. Norge stoppet Danmarks siste angrep og tok en timeout med bare ti sekunder igjen. De satt opp et angrep som fungerte godt, hvor Reistad skulle avslutte. Hun satte kampens siste mål bak den danske målvakten og sørget for norsk seier 28-27 over Danmark.

Norge spiller sin neste kamp i Intersport Cup søndag klokken 16:45. Da er det Brasil som venter på andre banehalvdel.