Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emilie Hovden
Emilie Hovden var et lyspunkt i Norges angrepsspill og scoret fire mål i andreomgang.
Foto: CARINA JOHANSEN/NTB

Nederland var overlegne i generalprøven

Det ble stortap mot Nederland på en dag der lite stemte for de norske Håndballjentene. Kampen endte 24-33.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var det klart for Norges første kamp i Intersport Cup, som er Håndballjentenes generalprøve før EM kastes i gang 4. november. I Stavanger var det Nederland som stod på motsatt banehalvdel.

Det var Nederland som satte den første ballen i mål torsdag kveld. Norge svarte med scoring i sitt angrep, før Nederland satte sin andre ball mellom stengene før to minutter var gått. Nora Mørk satte kampens første straffekast sikkert i mål, og stillingen var 2-2 tre minutter etter dommerne blåste i gang kampen.

Saken fortsetter under bildet.

Intersport Cup LKS Håndballjentene
Foto: CARINA JOHANSEN

Nora Mørk. Foto: Carina Johansen/NTB

Begge lag hadde høyt tempo i åpningsminuttene. Lagene fulgte hverandre tett, men Nederland var noe mer presise i spillet sitt. Elleve minutter ut i omgangen hadde bortelaget skaffet seg en tremålsledelse, på stillingen 4-7. Før halve omgangen hadde gått, valgte Thorir Hergeirsson å legge ned time-outkortet. Nederland var etter 14 minutter fortsatt tre mål foran, og stillingen var 6-9.

Norge maktet ikke å heve spillet sitt like etter den korte hvilen, og tre minutter senere hadde Nederland økt ledelsen sin to ganger.  Med ti minutter igjen av omgangen satte Nora Mørk inn sitt fjerde mål og Norge var igjen tre mål bak. Stillingstavlen viste da 9-12.

Norge hadde store problemer i forsvar og klarte ikke å tette Nederlands ledelse. Med fem minutter igjen av omgangen var stillingen 11-15. Nederland spilte solid fremover også de siste minuttene og økte ledelsen før pause. I en omgang der lite stemte for det norske forsvaret, hadde Nederland satt 18 baller mellom stengene. Norge hadde på sin side laget 13 mål og var bak med fem mål da dommerne blåste av omgangen.

Silje Solberg-Østhassel åpnet andreomgangen på perfekt vis med en strafferedning. Emilie Hovden scoret i Norges angrep, og stillingstavlen viste 14-19 to minutter ut i andreomgang. Den gode starten på omgangen varte ikke mye lenger for Håndballjentene, og Nederland fortsatte det gode drivet fra førsteomgangen. Det gikk stang ut for de norske jentene i angrep, og Nederland gjorde som de ville i sine angrep.  Åtte minutter ut i omgangen hadde bortelaget opparbeidet seg en åttemålsledelse. Stillingen var blitt 14-22.

Tolv minutter ut i andreomgang tok Hergeirsson sin andre time-out. Han ønsket å se de norske jentene heve seg den siste delen av kampen, men Norge hadde store problemer også etter praten. Like etter halvspilt andreomgang var Nederland hele ti mål foran Norge. Stillingen var 17-27 med snaut 14 minutter igjen av kampen.

Saken fortsetter under bildet.

Intersport Cup LKS Håndballjentene
Foto: Carina Johansen / NTB

Landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Carina Johansen/NTB

De norske jentene våknet til og scoret fem ganger på rad de neste fire minuttene. Med ti minutter igjen av kampen var stillingen blitt 22-27. Da det så ut som de norske jentene øynet muligheten til å snu kampen, tok Nederland tilbake initiativet. Bortelaget satte de neste fire målene og var tilbake i en nimålsledelse med drøyt fem minutter igjen.

Norge klarte ikke å redusere ledelsen de siste minuttene, og måtte se seg slått av et solid Nederlandsk lag. Kampen endte 24-33.

Norges neste kamp i Intersport Cup spilles lørdag kl. 16.45 mot Danmark. Kampen kan følges på TV2.

 

KAMPFAKTA

Intersport Cup

Norge – Nederland 24-33 (13-18)

DNB Arena, Stavanger; Norge

Toppscorer Norge: Nora Mørk – 6 mål

Toppscorer Nederland: Angela Malestein – 7 mål

Utvisninger: Norge 0x 2min, Nederland 6x 2min

Se fullstendig kamprapport her.

Les mer om Intersport Cup her.

Les mer om Håndballjentene her.