Vipers-jentene kommer sammen etter time-out.
Vipers storspilte mot Bucuresti lørdag kveld. Bildet er fra en tidligere kamp.

Ny Vipers-seier i Champions League

Bucuresti besøkte Aquarama med flere tidligere Vipers-spillere, som måtte se seg slått av gamlelaget 29-35.

Etter uavgjort mot FTC forrige helg var det lørdag kveld duket for ny kamp i Champions League for Vipers Kristiansand. Vipers lå før dagens kamp to poeng bak CSM Bucuresti, som kom på besøk til Aquarama med flere tidligere Vipers-spillere, blant annet de norske landslagsspillerne Emilie Hegh Arntzen og Malin Larsen Aune.

Det var jevnt i starten av kampen, men det var bortelaget som fikk mest til å stemme og lå et lite hakk foran. Stjernerekka til Bucuresti klarte å finne smutthull i Vipersforsvaret, og med en norsk landslagsmålvakt Marie Davidsen som startet bra bakover lå de hvitkledde foran 5-2 etter syv minutter.

Vipers fikk mer til å stemme fremover de neste minuttene når Marketa Jerabkova satte to mål på rappen. Hjemmelaget fikk det også til å sitte bakover, og hadde redusert til 6-7 etter 12 minutter. Jerabkova var virkelig i slaget den første halvdelen av omgangen, og hadde etter 15 spilte minutter scoret halvparten av Vipers sine mål. Motsatt vei var det kantspiller Siraba Dembele Pavlovic som var den store spilleren.

Vipers stod godt bakover, men var stadig et mål bak Bucuresti som hadde hatt initiativet hele kampen. Etter 22 minutter utlignet Vipers til 12-12 etter mål fra Jana Knedlikova. Katrine Lunde stod godt mellom stengene i Vipersmålet, og var bidragsytende til at Vipers kunne gå opp i ledelsen i kampen to minutter etter utligningen, også her etter mål fra nevnte Knedlikova.

Cristina Neagu storspilte for Bucuresti mot slutten av omgangen, og sikret uavgjort til pause på stillingen 15-15.

Marketa Jerabkova for Vipers i Final4 2021/22

Marketa Jerabkova ble fortjent kåret til banens beste for Vipers etter å ha scoret hele 11 mål. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Nikola Krstic / NTB

Også i andre omgang var det jevnt de første minuttene. Lunde fortsatte å stå bra bakover i mål, og Vipers kunne gå opp i en tomåls-ledelse etter 6 minutter. Stillingen var da 19-17 i de rosakleddes favør. Minuttet etter gikk de videre opp i en tremåls-ledelse for første gang i kampen.

Vipers hadde virkelig overtatt initiativet i andre omgang. Til tross for dette ville tidligere Vipersspiller Emilie Hegh Arntzen vise seg frem i angrepsspillet til Bucuresti, og satte tre baller i mål på kort tid. Vipers var dog fortsatt foran med tre mål, og bortelaget tok time-out.

Vipers fortsatte å styre showet i et fullsatt Aquarama. Forrige sesongs MVP i Champions League, Jerabkova, fortsatte å herje både fremover og bakover for hjemmelaget. Vipers utnyttet at Bucuresti tok ut målvakt og spilte med syv angrepsspillere, og kunne flere ganger sette ballen i åpent mål. Halvveis i andre omgang var Vipers foran med hele fem mål på stillingen 25-20.

Bucuresti hadde ikke gitt opp håpet, og kjempet tappert mot et Vipers lag som virket å ha full kontroll ti minutter før slutt. Neague fortsatte å storspille for bortelaget, og hadde satt hele ni baller i mål forbi Lunde. Også en annen storspiller, Anna Vyakhireva begynte å vise seg frem mot slutten av omgangen etter en litt trå start på kampen.

Fem minutter før slutt var Vipers fortsatt fem mål foran, på stillingen 33-28. Lunde viste ingen nåde mot slutten av kampen, og alt virket å stemme fremover for hjemmelaget. Vipers seilte inn til en 35-29 seier til stor jubel fra hjemmepublikumet.

Neste kamp for Vipers i Champions League er 3. desember klokken 16:00 på bortebane mot tjekkiske DHK Danik Most.