Gjensidige Cup

Vipers-jentene kommer sammen etter time-out.
Vipers ledet lenge, men klarte ikke dra seieren i land i Ungarn

Vipers med uavgjort i Ungarn

FTC avsluttet sterkt på hjemmebane, og Vipers måtte ta til takke med ett poeng i lørdagens mesterligakamp.

Lørdag var det igjen klart for mesterligakamp for Vipers, og denne gangen hadde laget fra Kristiansand tatt turen til Ungarn. Motstanderne FTC-Rail Cargo Hungaria stod med to seire og to tap før lørdagens oppgjør. Vipers stod kun med ett tap i årets Champions League-sesong, men var avhengig av å levere en god kamp for å stikke av med seieren på bortebane.

Det var hjemmelaget som satte den første ballen i mål, et halvt minutt etter at dommerne blåste i gang kampen. Vipers svarte med scoring i sitt angrep og det stod 1-1 etter ett minutt spilt. Det stemte ikke helt for noen av lagene fremover i åpningsminuttene, som var preget av flere tekniske feil. Det var likevel hjemmelaget som leverte best, og ni minutter inn i omgangen hadde de skaffet seg en tomålsledelse. Stillingen var da 5-3.

Vipers klarte ikke å kvitte seg med de tekniske feilene, men hevet spillet sitt noe de neste minuttene. Samtidig stod de godt opp mot FTC i forsvar. Like etter omgangen var halvspilt, hadde bortelaget utlignet stillingen. Begge lag hadde satt seks baller mellom stengene. Vipers leverte godt angrepsspill de neste minuttene, og med ti minutter igjen av omgangen var det Vipers som var to mål foran, på stillingen 7-9. Den ungarske treneren valgte å legge ned time-outkortet.

Halvannet minutt etter den korte hvilen hadde FTC satt to baller bak Lunde i mål, og stillingen var igjen uavgjort. Det var jevnt de siste minuttene av omgangen, men Vipers sikret seg en tomålsledelse til pause. Stillingstavlen viste 12-14 da lagene gikk i garderoben.

Vipers økte ledelsen sin før et halvt minutt var spilt av andreomgang. FTC brukte lang tid i sitt første angrep, men klarte til slutt å sette ballen bak Lunde og i målet. Stillingen var 13-15 etter drøyt to minutter spilt av omgangen. Det stemte bedre i begge ender av banen for Vipers og seks minutter ut i omgangen hadde de opparbeidet seg en firemålsledelse. Den ungarske treneren tok en tidlig time-out da stillingen var blitt 14-18.

De rosakledde økte ledelsen enda en gang før det ungarske hjemmelaget hevet seg. Fem minutter senere hadde de redusert tre ganger på rad og stillingstavlen viste 17-19. Denne gangen var det Vipers-trener Gjekstad som ønsket å snakke med spillerne sine.

Vipers scoret to raske mål etter time-outen og gikk igjen opp i en firemålsledelse. 13 minutter ut i omgangen var stillingen blitt 17-21. Likevel klarte de ikke å riste av seg hjemmelaget som noen minutter senere hadde redusert til 19-21. Med drøyt tolv minutter igjen av omgangen var FTC kun målet bak og det var duket for en nervepirrende avslutning.

Vipers økte ledelsen og var to mål foran med drøyt ti minutter igjen av kampen. Lunde stod godt i målet til Vipers og hindret flere store sjanser. Da det var syv minutter igjen av kampen, økte Vipers igjen ledelsen. Stillingen var da 20-23. Likevel var ingenting avgjort, og FTC kjempet for hver ball. Fem minutter før kampslutt var FTC kun målet bak, og stillingen var 23-24.

Lunde gjorde en kjemperedning med litt over tre minutter igjen, og hindret FTC i å utligne stillingen. Vipers satte ballen i mål i neste angrep og var igjen to mål foran. Det var likevel ingen tegn til at hjemmelaget hadde gitt opp håpet og to minutter før slutt var stillingen 24-25. Da Vipers ikke maktet å utnytte sitt neste angrep, hadde FTC igjen muligheten til å utligne. Vipers stod godt opp i forsvar, hindret FTC, og kontret inn et mål. Med drøyt ett minutt igjen av kampen var stillingen 24-26.

FTC fant linjespilleren som skaffet FTC straffekast med 50 sekunder igjen på klokken. Ballen snek seg over linjen, og Vipers var kun ett mål foran like før slutt. FTC spilte et godt forsvarsspill og kunne kontre inn utligningsmålet etter en pasningsfeil fra Vipers. Med tolv sekunder igjen av kampen hadde begge lag satt 26 baller mellom stengene.

Vipers klarte ikke å sette sin siste mulighet i mål, og kampen endte 26-26. FTC kunne juble foran hjemmepublikummet etter en sterk opphenting det siste minuttet av kampen. Vipers tok dermed med seg ett poeng i bagasjen og står med syv poeng etter de første fem kampene i årets Champions League.

Vipers spiller sin neste mesterligakamp lørdag 22. oktober mot storlaget CSM Bucuresti.