Annonse:
2023 Haslum Cup
Annonse:
2023 Haslum Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vantaa, Helsinki, Finland 20221016. 
Norges Sebastian Barthold i aksjon under EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Finland og Norge i Energia Arena i Vantaa utenfor Helsinki i Finland søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Sebastian Barthold ble nok en gang Norges toppscorer med syv mål mot Finland.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ny solid seier for Håndballgutta

I den andre kvalifiseringskampen til EM viste de norske gutta styrke mot Finland og vant 35-22.

Kvalifiseringen til EM 2024 spilles i perioden oktober 2022 til april 2023. Norge er i gruppe med Serbia, Slovakia og Finland. Lagene møtes både borte og hjemme. De to beste lagene i gruppa får spille EM i Tyskland i 2024.

Torsdag møtte håndballgutta Slovakia i en kamp som endte med norsk seier 38-26. Søndag ettermiddag var det klart for deres andre kvalifiseringskamp, denne gangen mot Finland. 

Norge åpnet med kampens første mål, men Finland utlignet raskt og økte ledelsen til 2-1. Det var første og siste gang i kampen at Finland lå foran. Etter fem minutter spill kom Norge igjen foran med 3-2. 

Håndballgutta fortsatte å øke ledelsen og kom foran 10-5, men like før halvspilt omgang reduserte hjemmelaget til tre mål. Norge hadde ingen planer om å slippe Finland nærmere, for bare minutter senere kom håndballgutta igjen foran med fem på stillingen 12-7. 

Vantaa, Helsinki, Finland 20221016. 
Norges Magnus Abelvik Rød i aksjon i EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Finland og Norge i Energia Arena i Vantaa utenfor Helsinki i Finland søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Magnus Abelvik Rød kom godt i gang i kampen mot Finland, hvor han scoret fire mål før halvspilt førsteomgang. Foto Håkon Mosvold Larsen / NTB

Med bare fem minutter igjen av første omgang økte håndballgutta til en syvmålsledelse, men i de siste minuttene hentet Finland inn ett mål. I det fløyta går fikk Finland straffe, som ble det siste som skjedde i første omgang. Finske Benjamin Helander satte straffen som sendte Finland fem mål bak. Det stod 19-14 da lagene gikk til pause. 

I andre omgang kom Norge godt i gang i både forsvar og angrep. Etter fem minutter ledet de omgangen 5-1 og kom foran med ni mål. Da tok Finland en timeout, på stillingen 24-15. 

Ut fra timeouten økte Norge ytterligere til en timålsledelse, og på andre siden bommet Finland på straffe. Norge kunne med det gå opp i en ledelse på elleve mål. Det bølget i de to neste angrepene, men ellevemålsledelsen kom fra Kasper Lien på kant. 

I det Norge øker ledelsen til tretten mål får Mario Matic sin landslagsdebut etter halvspilt omgang. Kort tid etter kommer Norge foran 32-17 og det er lite som kan stoppe håndballgutta ute på banen, i tillegg stoppet Sæverås over halvparten av Finlands forsøk på mål. 

Finland hentet inn noe av ledelsen helt på slutten, men Matic fikk sin første landslagsscoring og sendte Norge foran med fjorten mål igjen på 34-20. Hjemmelaget hentet inn ytterligere ett mål i kampens siste minutt, men det var ingen spørsmål om hvem som gikk seirende ut av denne kampen. Håndballgutta vant 35-22 over Finland i den andre kvalifiseringskampen. 

Håndballguttas neste kvalifiseringskamp til EM 2024 blir mot Serbia, som spilles 8. mars. 

Kampfakta
Finland - Norge 22-35 (14-19)
EM-kvalifisering
Vantaa, Finland
Toppscorer Norge: Sebastian Barthold - 7 mål
Toppscorer Finland: Benjamin Helander - 6 mål
Utvisninger: Norge 3x2 minutter, Finland 3x2 minutter

Se kamprapport her.
Les med om håndballgutta
Les mer om EM-kvalifiseringen
Les mer om Men's EHF EURO 2024