Gøran Søgard Johannessen
Gøran Johannessen er endelig tilbake på landslaget, og var en viktig spiller i torsdagens kamp.

Storseier for Håndballgutta i Larvik!

Jonas Willes første kamp som landslagssjef endte med en sikker 38-26 seier til Norge.

Håndballgutta spilte torsdag sin første av to EM-kvalifiseringskamper bare denne uken. Kvalifiseringen til EM 2024 spilles i perioden oktober 2022 til april 2023. Norge er i gruppe med Serbia, Slovakia og Finland. Lagene møtes både borte og hjemme. De to beste lagene i gruppa får spille EM i Tyskland i 2024.

Jonas Willes første kamp som langslagssjef. Tente gutter med EM-billett som gulrot. En fullsatt Jotron Arena i Larvik. Håndballgutta hadde definitivt mye å spille for, ikke minst publikums hjerter. Ingen kan si de ikke innfridde.

Sebastian Bathold satte kampens første mål, og startet showet. Og det var mange som ville ta over stafettpinnen.

Saken fortsetter under bildet.

NOR_SVK
Sebastian Barthold ble Norges toppscorer med ni scoringer. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Guttene var kontringssterke og presise framover. Bakover stod de fjellstøtt. Faktisk tok det syv lange minutter før gjestene i det hele tatt fikk et spillemål.

Til pause var Norge foran 19-11.

Også i den andre omgangen fikk Norge en god deffensiv start. Og aller bakerst stod pålitelige Torbjørn Bergerud.

Utover i omgangen holdt Norge stort sett ledelsen stabil. Men selv om Sebastian Barthold fortsatte å imponere med repertoaret sitt, og selv om Håndballgutta fikk utnyttet bredden både i stallen og på banen, tapte laget for mange dueller - om vi skal pirke på noe.

Likevel: Norge vant overlegent med sifrene 38 (!)-26, og har et meget godt utgangspunkt for returkampen som spilles på nyåret.

NOR-SVK
Jonas Wille var godt fornøyd med sin første kamp som landslagssjef.

Norge møter Finland til neste EM-kvalikkamp allerede førstkommende søndag klokken 15:00. Kampen vises på TV3.

Norge - Slovakia 38-26 (19-11)