Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Claus Dalgaard Hansen
Foto: NHF

Vil øke utvalget av toppspillere

Målet for talentsjef Claus Dalgaard-Hansen er klart: Å øke bredden av toppspillere i norsk herrehåndball.

Den nyansatte talentsjefen for landslagene på herresiden, Claus Dalgaard-Hansen, er godt i gang med sitt virke. Etter møter og trening med de regionale miljøene på Hamar sist uke, og fagtreff med landslagstrenerne i starten av denne uka, kan dansken nå begynne å lette på sløret for de tiltak han og landslagssjef Jonas Wille vil iverksette i den kommende perioden.

- Jeg tror åpenhet og kommunikasjon fører til medeierskap. Derfor vil jeg gjennom kommunikasjon på forskjellige plattformer fortelle om de initiativer vi vil implementere i den kommende perioden. Et tett samarbeid mellom klubber, utdanningsinstitusjoner og forbund er helt avgjørende for å lykkes med målsettingen, forteller Dalgaard-Hansen.

- Man blir landslagsspiller mellom samlingene, for selv om vi har dyktige trenere på regionalt og nasjonalt nivå, så er det i hverdagen at «kaken blir bakt». Derfor er det viktig at vi trekker i samme retning og tar de beslutningene som er best for spillerens langsiktige utvikling som seniorspiller, sier talentsjefen.

- Jo mer erfaring jeg har fått, jo mer overbevist er jeg om at vi ikke kan se hvem som blir best før spillerne er seniorer. Vi som jobber med de yngre landslagene på herresiden (LMY) har oppgaven med å sikre kvalitet til så mange ungdomsspillere som mulig, slik at de bevarer motivasjonen for å arbeide videre i hverdagen. Det skjer blant annet gjennom oppfølging og utviklingsplaner, som kan være med på å sikre spilleren den mestringsfølelsen som er så avgjørende for å klare å bevare tålmodigheten i en sport hvor flere av de beste er over 30 år gamle, fortsetter han.

Helt konkret betyr dette at kartleggingen av 2006-spillerne fortsetter, mens kartleggingen av 2007-kullet begynner i høst.

- Dessuten vil vi gi de spillerne i 2004-2005-årgangene, som spilte et flott mesterskap i Montenegro, en pause, hvor de kan konsentrere seg om arbeidet i klubbene og om sin skolegang. Det gir oss mulighet for å se flere 2004-spillere, samtidig som vi har en stor oppgave i vente med å kartlegge 2005-erne. På grunn av koronapandemien ble det arbeidet avbrutt, utdyper Dalgaard-Hansen.

- Dette er noen av de konkrete tiltakene som vi i forbundsregi starter opp med. Vi er likevel fullstendig avhengig av at klubbene også fortsetter å gi mange spillere sjansen i hverdagen, gjennom å gi dem oppmerksomhet. Utviklingen går i rykk og napp for tenåringer, som blant annet fysisk kan være på mange forskjellige steder i sin utvikling. Derfor håper jeg at man ute i miljøene ikke bare fokuserer på de sju som starter, men på alle spillerne, sier Claus Dalgaard-Hansen.

Les mer om NHFs landslag