Storhamar Håndball
Sofie Ege Grønlund hadde all grunn til å juble etter en redningsprosent på hele 60%! Bildet er fra en tidligere kamp.

Storseier for Storhamar i Champions League

Storhamar viste ingen nåde mot Lokomotiva Zagreb, og vant overlegent 37-13 på hjemmebane.

Lørdag kveld var det duket for Storhamars første hjemmekamp i Champions League. Storhamar debuterte i Champions League forrige helg mot Metz i Frankrike, hvor de måtte se seg slått 22-31. De gulkledde var dermed revansjesugne da Lokomotiva Zagreb fra Kroatia besøkte Boligpartner Arena.

Hjemmelaget fikk æren av å sette den første ballen i mål, men Lokomotiva Zagreb utlignet kort tid etter. Lagene spilte jevnt de første minuttene av kampen, og byttet på å score mål. Etter fem spilte minutter var stillingen dermed 3-3.

I det åttende minutt gikk Storhamar opp i en tomåls-ledelse for første gang i kampen etter straffemål av forrige Champions League-kamps storspiller Maja Jakobsen. De gulkledde dro ytterligere ifra ved dobbeltscoring av Tina Abdula, etter godt og solid forsvarsspill bakover. Målvakt Sofie Ege Grønlund stod godt i målet for Storhamar, som etter halvspilt førsteomgang var foran på stillingen 9-4.

Lokomotiva Zagreb hadde lite å stå imot med når Storhamar stod tøft bakover og spilte fartsfylt håndball fremover i angrep. Storhamar kunne derfor øke ledelsen ytterligere. Tina Abdula storspilte på høyrekanten, og hadde scoret hele 6 mål før det var spilt 20 minutter. Storhamar var da oppe i en timålsledelse.

Storhamar hadde virkelig fått overtaket på bortelaget etter en jevn start. Sofie Ege Grønlund fortsatte å storspille i Storhamar-målet, og hadde fem minutter før pause en redningsprosent på hele 53%. Hjemmelaget fortsatte å herje frem mot pause og gikk i garderoben på stillingen 22-7.

Tina Abdulla tar straffe for Storhamar

Tina Abdulla storspilte i kampen mot Lokomotiva Zagreb, og ble vel fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller etter ni mål! Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Stian Bye Hogsveen

Storhamar og Tina Abdula fortsatte det gode spillet også i starten av andre omgang. Fem minutter inn i omgangen hadde hjemmelaget scoret tre mål mens bortelaget hadde scoret ett. De første minuttene etter hvilen var preget av tøft spill, som videre resulterte i flere utvisninger til begge lag.

Det var stor nivåforskjell på de to Champions League-lagene. Storhamar som hadde slitt en del i hjemlig liga i forkant av denne kampen, viste ingen tendenser til dette mot Lokomotiva Zagreb. Storhamar slapp seg litt ned i midten av andre omgang, men bortelaget gjorde en god del tekniske feil og lot Sofie Ege Grønlund stråle i Storhamar-buret. De gulkledde var foran med 17 mål etter 40 spilte minutter, på stillingen 27-10.

Storspillet til Storhamar ville ingen ende ta. Samtlige spillere noterte seg på målprotokollen, og flere med et godt antall mål. I tillegg var Sofie Ege Grønlund i det umulige hjørnet bakover. Ti minutter før hvilen var stillingen 32-12 i Storhamars favør. Av 32 Storhamarscoringer, var 15 av de notert kantspillerne som virkelig fikk skinne framover i banen.

Lokomotiva Zagreb-målvakt Lena Ivancok viste seg virkelig frem den siste halvdelen av omgangen, men det hjalp lite for kroatene når Storhamar dominerte. Boligpartner Arena jublet ett minutt før slutt med vel fortjent stående applaus. Storhamar vant til slutt hele 37-13. For en Champions League-debut på hjemmebane!

Storhamars beste spiller med en redningsprosent på hele 60%, Sofie Ege Grønlund, oppsummerte kampen på denne måten til Viaplay og TV3+:

- Prosentmessig var det nok min beste kamp noensinne, så det var gøy å få det frem med så mye publikum. Etter de kampene vi har hatt var det gøy å få vise det vi gjør på trening og skal gjøre i kamper.

Neste kamp for Storhamar i Champions League er søndag 25. september klokken 16:00. De gulkledde møter da "norske" Esbjerg i Danmark.