Maja Jakobsen ble kampens toppscorer, med åtte mål mot Metz. Her fra en tidligere kamp.

Tap i Champions League-debuten

Storhamar kjempet godt i Champions League-åpningen, men måtte se seg slått 22-31 av Metz.

Søndag var det klart for begynnelsen på Storhamars første sesong i Champions League. På andre banehalvdel ventet franske Metz, som i fjor endte på en tredjeplass i mesterligaen.

Det franske laget satte kampens første mål, men like bak kom Storhamar med sitt første. Metz var sultne på mål og kom opp i 4-1, før Storhamar kunne redusere til 2-4. Målvakt, Sofie Ege Grønlund, stod for flere redninger i kampens start, men de franske jentene fortsatte å øke ledelsen.

Like før halvspilt førsteomgang økte Metz til en 9-3 ledelse. Storhamar kom til noen gode målsjanser i overtall, men de franske jentene fortsatte å sette ballen bak Storhamars målvakt og med under ti minutter igjen av omgangen stod det 13-6.

De siste minuttene kjørte det gulkledde hjemmelaget i fra og kom foran 20-9, før de økte til 21-9 bare sekunder før dommeren blåste av andre omgang.

I andre omgang kom de norske jentene sterkt ut og startet med å redusere ledelsen fra tolv til elleve mål. De jobbet godt og tok vare på målsjansene, som resulterte i ytterligere redusering til 15-23 etter ti minutter.

Utover i omgangen fant de franske jentene igjen flyten og økte ledelsen til 26-17 etter halvspilt omgang. Med ti minutter igjen av omgangen økte de til en ellevemålsledelse, da tok Storhamar en timeout.

Lagene spiller jevnt i kampens siste minutter, men med Metz allerede store ledelse ble det vanskelig for Storhamar å hente inn. Til tross for flere mål i sluttminuttene og flere gode angrep, endte det med tap for Storhamar i deres Champions League-debut. Kampen endte 31-22 i Frankrike.

Storhamar møter det kroatiske laget Lokomotiva Zagreb i deres neste kamp i Champions League-gruppespillet. Den kampen spilles lørdag 17. september klokken 18:00 i Boligpartner Arena.