Torbjørn Bergerud jubler i målet til Kolstad under kampen mot Drammen i European League.
Torbjørn Bergerud og Kolstad kunne juble for avansement til andre kvalifiseringsrunde

Kolstad-seier i norsk duell

Kolstad avanserte i E-cup-kvalifiseringen etter to seire mot Drammen. Sammenlagt vant de 57-47.

Det var Kolstad som stakk av med seieren i det første oppgjøret om Europaligaspill. Kampen i Kolstad Arena endte 28-26. Vinneren over to oppgjør var sikret en plass i neste kvalifiseringsrunde. Hjemmelaget Drammen var derfor avhengig av seier med mer enn to mål for å sikre avansement.

Det var Kolstad som åpnet scoringskontoen et drøyt minutt etter dommerne blåste igang kampen. Bortelaget doblet ledelsen sin minuttet senere og stillingen var 0-2. Torbjørn Bergerud åpnet godt mellom stengene for Kolstad og hadde flere gode redninger i åpningsminuttene. Drammen satte sin første scoring etter tre minutter. Stillingen var da 1-2.

Kolstad spilte med høyt tempo, og Drammen hadde problemer i forsvaret sitt. Før det hadde gått seks minutter hadde bortelaget satt fem baller bak Drammens målvakt. Hjemmelaget stod fortsatt kun med en scoring. Kolstad var sterkest også de neste minuttene. Etter drøyt tolv minutter spilt så Drammentrener Kjelling seg nødt til å legge ned timeoutkortet. Stillingen var da 3-8 og Kolstad hadde sikret seg en drømmestart på kampen.

Drammen hevet spillet sitt etter den korte hvilen og åpnet med scoring sekunder etter dommerne igjen blåste igang kampen. Da omgangen var halvspilt, hadde drammen redusert to ganger, og stillingen var blitt 5-8.

Hjemmelaget opprettholdt det gode spillet og kneppet innpå Kolstads ledelse. Med ti minutter igjen av omgangen, tok Kostadtrener Berge timeout. Stillingen var da 8-9.

Da det var ni minutter igjen av omgangen, satte Drammen inn utligningsmålet med en flyver. Likevel klarte de ikke å holde på initiativet i kampen. Kolstad tok tilbake ledelsen og med fem minutter igjen av omgangen var stillingen 10-13. Drammen reduserte en gang før pause, og da lagene gikk i garderoben viste stillingstavla 11-13. Sammenlagt over de to kvalifiseringskampene ledet Kolstad med fire mål da en omgang gjenstod.

Bergerud fortsatte storspillet i andreomgang og åpnet med to sterke redninger. Dermed var det Kolstad som kunne sette den første ballen i mål også i denne omgangen. Stillingen var 11-14 etter drøyt tre minutter spilt. Først etter fem og et halvt minutt satte Drammen sitt første mål for omgangen. Kolstad svarte umiddelbart og etter seks minutter spilt viste stilingstavla 12-15. Da Kolstad økte enda en gang, valgte Kjelling å legge ned timeoutkortet.

Da Drammen gikk ut på banen etter hvilen, var det uten målvakt og med syv utespillere. Drammen skaffet seg sjanser, men gjorde også flere feil i overtallet. Kolstad utnyttet enhver feil og satte flere baller i det åpne målet. Etter den tredje gangen på få minutter, valgte Kjelling å bruke sin siste timeout. Med 18 minutter igjen av kampen var stillingen 15-19.

Drammen fikk det ikke til å stemme og Kolstad fortsatte å øke ledelsen. Like etter omgangen var halvspilt var stillingen blitt 15-23 og det så mørkt ut for hjemmelaget. Drammen klarte ikke å redusere ledelsen den neste perioden og med drøyt fem minutter igjen gikk bortelaget opp i en timålsledelse på stillingen 17-27.

Drammen reduserte ledelsen noe de siste minuttene, men seieren var aldri truet for Kolstad. Etter 60 minutter spilt viste stillingstavla 21-29 og Kolstad kunne juble for avansement til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen. Sammenlagt over to kvalifiseringskamper ble stillingen 57-47 i Kolstads favør.