Gjensidige Cup

Jesper Røisland
Jesper Røisland spilte en strålende kamp og ble kåret til banens beste spiller.

U-gutta med sterk seier mot Danmark

Etter en nervepirrende avslutning, var Norge sterkes i sluttminuttene og kunne juble for nok en seier i EM.

U-gutta (LM04) startet EM på best mulig vis med seier mot Slovenia i åpningskampen. Danmark var motstanderne i gruppespillets andre kamp.

Henrik Nielsen hadde ladet skuddarmen og åpnet scoringskontoen med en suser i krysset like før to minutter var spilt. Minuttet senere doblet Norge ledelsen og stillingen var 2-0 tre minutter etter dommerne blåste igang kampen.

De norske gutta var påskrudd i forsvar fra første start og det tok nesten fire minutter før Danmark satte sin første ball mellom stengene. Bortelaget fikk etterhvert fart på angrepsspillet sitt, og etter syv minutter utlignet de til 3-3.

Etter et par norske utvisninger hadde Danmark opparbeidet seg en tomålsledelse fem minutter senere. Etter tolv minutter var stillingen blitt 4-6. Like etter tok nordmennene tilbake initiativet og da omgangen var halvspilt var begge lagene like langt, på stillingen 7-7.

Det var tett mellom lagene de neste minuttene. Verken Danmark eller Norge klarte å skaffe seg noen betydelig ledelse. Med fem minutter igjen av omgangen var det fortsatt uavgjort, og begge lag stod med 11 mål.

De norske gutta imponerte mot slutten av omgangen. Med godt angrepsspill og strafferedning fra Henrik Ibsen, sikret hjemmelaget seg en tomålsledelse til pause. Da lagene gikk i garderoben viste stillingstavla 15-13.

Også i andreomgang var det Norge som satte det første skuddet i mål. Det gikk hurtig hos begge lag og etter drøyt et minutt hadde tre baller gått mellom stengene. Stillingen var da blitt 17-14. Nordmennene var likevel skarpest i åpningsminuttene og snaut fem minutter ut i omgangen var de norske gutta fem mål foran danskene på stillingen 20-15. Danmarks trener så seg nødt til å ta en tidlig timeout.

Den korte praten viste seg å gjøre susen for danskene som satte tre mål det påfølgende minuttet etter dommerne igjen blåste igang kampen. Snaut ti minutter ut i omgangen var bortelaget på skuddhold, kun to mål bak de norske gutta. Stillingen var da 21-19.

Norge maktet lenge å holde på ledelsen, men elleve minutter før slutt utlignet Danmark til 25-25. Med under åtte minutter igjen av kampen, gikk danskene opp i ledelsen for første gang i omgangen. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene. Norge tok tilbake ledelsen med fem minutter igjen av kampen. Stillingen var da 29-28.

Tre minutter før slutt var danskene igjen ett mål foran, samtidig som Norge pådro seg en utvisning. Selv med en spiller mindre gjorde de norske gutta det godt i angrep og utlignet til 30-30 med to minutter igjen av kampen. Halvminuttet senere var det Norge som var i føringen 31-30.

Danskene reduserte nok en gang med et drøyt minutt igjen av kampen og det skulle bli en nervepirrende avslutning på kampen. Med under 60 sekunder igjen på klokka satte Norge enda en ball bak den danske målvakten og gikk opp i ledelsen. Nordmennene var dyktige i det påfølgende forsvaret og presset danskene til en teknisk feil. Med femten sekunder igjen av kampen hadde Norge ballkontroll og muligheten til å sikre seieren.

De norske gutta beholdt roen de siste sekundene og gikk dermed seirende ut av sin andre kamp i EM.

U-gutta spiller sin neste kamp mot Serbia på søndag. Kampen starter kl. 20.00 og kan følges på EHFtv.