Emil Havsgård spilte en strålende kamp og ble Norges toppscorer.

U-gutta seiret mot Slovenia

Etter en jevn kamp mot Slovenia, gikk U-gutta seirende ut av åpningskampen i EM.

U-gutta (LM04) er for øyeblikket i Montenegro for å spille EM. I deres første kamp var det Slovenia som stod på motsatt banehalvdel.

Den slovenske målvakten åpnet kampen med en strålende redning da Norge fant linjespilleren i første angrep. De norske gutta spilte et solid forsvarsspill og stoppet Slovenia før de satte kampens første mål etter drøyt to minutter spilt. Slovenia svarte umiddelbart og det stod 1-1 i åpningskampen før tre minutter var spilt.

Det gikk hurtig begge veier i åpningsminuttene og stillingstavla viste 4-3 før seks minutter var spilt. De norske gutta viste solid angrepsspill og Lars Eirik Larsen gjorde sakene sine godt fra linja. Da det var godt ni minutter hadde han sørget for to scoringer, tre straffer og en slovensk utvisning. Stillingen var da 6-5.

De neste minuttene var de slovenske gutta sterkest. Etter et par norske bom og solid slovensk spill hadde hjemmelaget opparbeidet seg en firemålsledelse etter 14 minutter spilt. Stillingen var da 10-6.

De neste minuttene gikk det hurtig begge veier, men de norske klarte ikke å redusere den slovenske ledelsen. Med ni minutter igjen av omgangen viste stillingstavla 15-10. Etter noen solide minutter av de norske spillerne, kneppet de innpå den slovenske ledelsen. Tre minutter senere var de kun to mål bak Slovenia og hjemmelaget benyttet seg av en timeout.

Omgangens siste minutter var jevne, men da Norge satte ballen i åpent mål i siste sekund, gikk de til pause kun målet bak Slovenia. Etter en målrik førsteomgang viste tavla 18-17.

Henrik Ibsen åpnet andreomgangen med en solid redning. Norge gjorde det godt også i andre enden av banen og utlignet i sitt første angrep. Ibsen fortsatte å stå fantastisk mellom stengene og gjorde det vanskelig for de slovenske spillerne. Etter syv minutter spilt hadde Norge overtatt ledelsen på stillingen 21-22.

De norske gutta fortsatte å imponere og økte ledelsen med ytterligere to mål de neste par minuttene. Etter ti minutter spilt scoret Slovenia på en straffe etter fem målløse minutter. Hjemmelaget spilte deretter noen gode minutter og utlignet drøyt to minutter senere. Begge lag hadde satt 24 baller mellom stengene.

De norske gutta tok initiativet tilbake og gikk opp i en tomålsledelse da omgangen var halvspilt. Med tolv minutter igjen av kampen, økte Ludvig Gallefoss til en tremålsledelse med en lekker lobb fra straffemerket. Den slovenske treneren så seg nødt til å benytte timeoutkortet.

De slovenske spillerne gikk ut på banen med stort engasjement og det var tydelig at de hadde håp om seier. Med åtte minutter igjen av kampen, hadde Slovenia redusert ledelsen og var kun ett mål bak de norske gutta. Stillingstavla viste da 28-29.

Norge spilte godt begge veier og med tre minutter igjen gikk de opp i en tomålsledelse på stillingen 29-31. Slovenia reduserte da det var igjen 90 sekunder og da Norge ikke satte sin neste sjanse, hadde hjemmelaget mulighet til å sikre uavgjort. Med 40 sekunder igjen på klokka satte de slovenske spillerne opp sitt siste angrep. Slovenia klarte ikke å innfri og skuddet gikk like utenfor mål med sekunder igjen på klokka. De norske gutta kunne dermed juble for seier i åpningskampen som endte 30-31.

U-gutta spiller sin neste kamp mot Danmark i morgen (fredag 05.08) kl 20.00. Kampen kan følges på EHFtv.