Lars Eirik Larsen
Lars Eirik Larsen ble Norges toppscorer med syv mål, og kåret til lagets beste spiller.

Knepent tap i kampen om semifinale

Etter en jevn kamp, var det Sverige som trakk det lengste strået (28-25). Dermed røk semifinalen for U-gutta.

Etter tap mot Spania, var U-gutta avhengig av seier for å gå videre til semifinale. På motsatt banehalvdel stod Sverige klare for kamp, og det var høyt tempo fra start. Jesper Røisland satte kampens første mål etter drøye to minutter spilt. Det var tydelig at dette var en kamp av betydning, for tenningen på banen var høy.

U-gutta stod godt i forsvar, og fremprovoserte flere svenske tekniske feil. I tillegg fikk målvakt Henrik Ibsen en god start på kampen, og reddet flere baller. Svenskene hang likevel godt med i kampen, og etter ti minutter stod stillingen 4-4.

Sverige hadde flere gode skyttere, noe U-gutta slet med å stoppe en liten periode. Likevel var det Norge som var best de neste minuttene. De gikk opp i en tremålsledelse, og midt i omgangen stod stillingen 9-6 til de norske guttene. De neste minuttene var det derimot svenskene som var det sterkeste laget. U-guttene slet med å komme til gode sjanser, og fikk ikke ballen i mål. Det skulle ta fem minutter før det tiende norske målet havnet i ballnettet. Tross et par svenske reduseringer, ledet U-gutta 10-8 da det gjenstod ti minutter av omgangen.

Da en svensk spiller ble utvist etter å ha skutt ballen i ansiktet til Ibsen, ble det mye rom. U-gutta gikk fort opp til nok en tremålsledelse. Men med målvakt ute og en ekstra utespiller på banen, klarte svenskene seg godt i undertall. Like etter fikk U-gutta også en utvist, og fremover i banen slurvet de litt i spillet sitt. Sverige kontrer og reduserer, og i neste angrep kaster de igjen bort ballen. Men Henrik Ibsen stod stødig i mål, og reddet denne kontringsballen.

Drøye tre minutter igjen av omgangen tar det norske trenerteamet timeout. Da stod stillingen 13-11 til Norge. Begge lagene slet med å komme til gode avslutninger, men svenskene fikk én redusering på tampen av omgangen. Til pause stod stillingen 12-13 til de norske gutta.

Henrik Ibsen

Ibsen reddet det siste skuddet før omgangsslutt, og kunne med det notere seg for en redningsprosent på 37 før pausesignalet gikk.

I de første minuttene av andreomgang, var det de norske gutta som hadde et lite overtak. De lå ett og to mål foran svenskene lenge, og etter fem minutter spilt var stillingen 15-14 i norsk favør. Men svenskene spilte også godt, og de norske gutta slet med å få ballen forbi den svenske målvakten. Etter åtte minutter spilt, var det likt mellom lagene, og stillingen stod 16-16.

Svenskene spiller seg etter hvert til ledelse, og det stod 18-17 til dem. Like etter varter U-gutta opp med en nydelig flygerscoring. Det blir dog litt for mange tekniske feil fremover, og svenskene får et lite overtak de neste minuttene. Halvveis i omgangen stod stillingen 20-18 til Sverige. De blåkledde fikk så en utvist, og godt overtalls- og målvaktsspill gjorde at den svenske ledelsen ble spist opp. 12 minutter før slutt stod det likt på stillingstavla. Det var kun seier som gjaldt for gutta i kveldens kamp, og det så man tydelig på dem som spilte på banen. Lars Eirik Larsen markerte seg i andreomgang, og etter at han scoret sitt femte mål, var de tilbake i ledelsen. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og det ble mange scoringer på få minutter.

Da det gjenstod drøye seks minutter stod stillingen 24-24, og det norske timoutkortet ble lagt ned. U-guttene kastet bort flere muligheter til å gå opp i ledelsen, og i stedet var det svenskene som scoret. Det var jevnt de siste minuttene, og til tross for noen norske reduseringer, var det svenskene som stakk av med seieren i kveldens kamp. Kampen endte 28-25, og med det var det Sverige som tok seg til semifinalen.

U-gutta skal nå spille om 5.-8.plass i mesterskapet. Kampen spilles på fredag kl. 15.30, og den kan du se på EHF TV.