Gjensidige Cup

Lagbilde LM04. Bak f.v. Jesper Edland, Henrik Hestbek Nielsen, Tuva Bilov-Power, Zarko Pejovic, Jan Thomas Lauritzen, Johnny Jensen, Kasper Bjanes Iversen, Lars Eirik Larsen. Midten f.v. Mikkel Solheim, Marius Olseth, Jesper Røisland, Emil Havsgård, Henrik Hartz Hagen, Torger Edland, Patrick Helland Anderson, Daniel Ryengen Ny. Foran f.v. Lars Thomas Line, Fredrik Urquizo Venemyr, Jonas Fjæreide Fyllingen, Oscar Larsen Syvertsen, Henrik Ibsen, Ludvig Mohrsen Gallefoss, Lasse Sunde Lid.
U-gutta spilte en god første omgang, men klarte ikke å henge med da Spania satte inn et nytt gir.

Tap i første hovedrundekamp i EM

U-gutta (LM04) spilte lenge jevnt med Spania, men måtte til slutt se seg slått 37-30.

Etter et supert gruppespill for Norges del, som endte i 3/3 seire og førsteplassen i gruppa, var det tirsdag klart for hovedrunde i EM. I første hovedrundekamp var det et tøft spansk lag som stod på motsatt banehalvdel.

Det var lenge jevnt i åpningsminuttene av U-guttas, og Spania fikk et lite overtak over Norge da de gikk opp i en 5-3 ledelse etter åtte minutter. Jesper Røisland fikk en solid start på kampen mot Spanjolene, og stod for flere av Norges nettkjenninger.

Lagene fulgte hverandre tett, og ingen av dem klarte å få overtaket på motstanderen. Etter halvspilt første omgang var det dermed helt likt på stillingen 6-6. Linjespiller Daniel Ryengen Ny kom inn for Norge halvveis i omgangen og markerte seg raskt i Norges angrepsspill med to fine mål på rad.

Ti minutter før pause gikk Norge opp i en ettmåls-ledelse for første gang i kampen etter mål av Kasper Bjanes Iversen, før de gikk opp i en tomåls-ledelse like etter. Det tok dog ikke lang tid før Norges ledelse var spist opp av Spanjolene. Like før pause var det Patrick Helland Andersen sin tur til å vise seg fram når han fikk vikariere på høyrebacken, hvor han satte tre kjappe mål på rad og sendte Norge opp i en 15-13 ledelse. Også Norges målvakt Henrik Ibsen var god for Norge mot slutten av omgangen.

Spanjolene var best rett før pause, og gikk i garderoben med en 17-15 ledelse.

Jesper Røisland

Jesper Røisland var sentral i Norges kamp mot Spania, og scoret hele 7 mål mot Spanjolene. Foto: EHF

Spania fortsatte storspillet sitt også etter hvilen, og tre minutter inn i andre omgang hadde spanjolene gått opp i en firemåls-ledelse på stillingen 20-16. De hvitkledde hadde virkelig satt inn et nytt gir i andre omgang, og gikk ytterligere opp i en syvmåls-ledelse kort tid etter.

Det ville seg ikke helt for Norge i angrepsspill, da de virkelig ble straffet for sine tekniske feil. Spanjolene kunne flere ganger kaste ballen i det tomme norske målet da Norge spilte med en ekstra utespiller.

Spania var det beste laget så langt i andre omgang. Norge var fortsatt med i kampen, men hadde litt for mange tekniske feil til å holde følge. Kvarteret før slutt ledet Spania dermed 28-23.

Norges høyre bakspillere stod virkelig fram i denne hovedrundekampen, og stod for gode prestasjoner framover i banen, til tross for at det ikke ville seg helt for lagets del.

Fem minutter før slutt hadde Spania fortsatt initiativet i kampen, til tross for periodevise gode prestasjoner fra de norske gutta. Stillingen var da 35-29 i spanjolenes favør.

Til tross for gode prestasjoner fra flere av de norske spillerne, ble Spania til slutt for sterke. Norge måtte dermed se seg slått 37-30.

Neste kamp for U-gutta er allerede onsdag 10.08 kl. 18:00 mot Sverige som vant sin første hovedrundekamp. Dermed er de såvidt foran Norge på målforskjell med sine fire minusmål mot Norges seks. Derfor blir det vinneren av onsdagens kamp som går til semifinale. Kampen mot Sverige ser du på EHF TV. De to beste lagene går til semifinale og finaler, de øvrige spiller plasseringskamper.