Portrett
Julia Hessen gjorde en god figur som playmaker gjennom hele kampen og scorte tre mål i kveldens kamp.

Storseier mot Sveits: – Ordentlig lagseier!

Jentelandslaget fikk en litt trøblete start, men tok fort styringen og vant til slutt 26-17.

De norske jentene møtte Spania tidligere i dag, der de gikk på sitt første tap så langt i European Open. Dette var dog ingen hinder i denne kampen, og det var tydelig at de ønsket revansje.

Jentelandslaget fikk en tøff start på kampen. Tross norsk redning i første angrep, slet de med å score fremover i banen. Den sveitsiske keeperen stod meget godt i mål og reddet flere av sjansene til de norske jentene, deriblant straffe og kontring. På den andre siden av banehalvdelen var Sveits aggressive mot mål, og etter 6 minutter spilt stod stillingen 3-0.

Det første norske målet kom dog like etter, hvor Jentelandslaget scorte etter et godt spilt angrep. Maia Matre Hagenes fintet seg gjennom forsvaret og lobbet ballen pent i mål. Sveits’ jenter fortsatte å holde tempoet oppe, og scorte nok en gang. Det norske trenerteamet så seg nødt til å ta en timeout.

Det var en ny gnist i de norske jentene da de kom tilbake på banen. Jentene spilte seg til en straffe som de scorte på, og med det utgrupperte forsvaret presset dem de sveitsiske jentene til teknisk feil i forsvar. Det gode forsvarsspillet førte til at de stadig reduserte ledelsen til bortelaget, og etter ti minutter spilt stod stillingen 4-4.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men etter 16 minutter var Norge i ledelsen for første gang i kampen. Da stod stillingen 6-5, og Sveits tok timeout. De norske jentene fortsatte det gode spillet med høyt tempo, og økte ledelsen med ytterligere ett mål. Tross noen reduseringer fra Sveits, dro de norske jentene ifra på slutten av omgangen. En god forsvarsperiode førte til flere kontringer og mål, og de vant den neste perioden 5-1.

For å sette prikken over i-en, skaffet Norge seg straffe på slutten av omgangen etter et nydelig gjennombrudd fra Julia Hessen. Mali Halldorsson er like sikker på straffemerket andre gang, og satte den. Lagene gikk til pause med en solid norsk ledelse da det stod 12-7 på stillingstavla.

Jentelandslaget scorte andreomgangens første mål. De fortsatte å ha et høyt tempo, og gjorde det vanskelig for de sveitsiske jentene å henge med. Den norske ledelsen fortsatte å øke, og ti minutter ut i omgangen var stillingen 17-9. Jentene spilte utrolig godt bakover, og det utgrupperte forsvaret gjorde det vanskelig for Sveits å komme til sjanser.

Tross en stor ledelse, var det ingen tegn til at de norske jentene hadde tenkt til å slappe av. Etter 12 minutter hadde de økt til en timålsledelse, og da så den sveitsiske treneren seg nødt til å ta lagets andre timeout. Sveits spilte resten av omgangen 7 mot 6, men klarte likevel ikke å løse det norske forsvaret. Keeper Ella Briet Gunnarsdottir stod også meget stødig i mål, og fikk flere gode redninger. Fremover i banen ble det mange mål, hvorav alle spillerne bidrar godt.

18 minutter ut i omgangen plukket de norske jentene en retur og gikk opp til en ellevemålsledelse med stillingen 24-13. Til tross for at lagene spilte jevnt de neste minuttene, klarte ikke Sveits å redusere ledelsen til Norge. Kampen endte til slutt 26-17.

Trener Ane Victoria Mällberg oppsummerer kampen på følgende vis:

– Kampen startet jevnt. Vi skapte mange muligheter som vi ikke klarte å sette i starten. Sveits fikk satt sine muligheter som gjorde at vi lå litt under. Men vi kom som sagt til gode muligheter, og hadde troen på at det skulle løsne. Vi hadde godt forsvar- og målvaktsspill gjennom hele kampen med høy intensitet. Når vi i tillegg begynner å sette sjansene våre får vi etter hvert god kontroll. Vi rullerer mye, og alle som kommer inn følger opp med bra spill. Dette var en ordentlig lagseier!

Neste kamp spilles torsdag formiddag, og da møter Jentelandslaget Tsjekkia til siste kamp i hovedrunden. Kampen har avkast kl. 10.30, og den kan ses på EHF TV.