Portrett
Mali Halldorsson scorte flere fine mål i dagens kamp mot Spania.

Jentelandslaget tapte for Spania

Jentelandslaget gikk på sitt første tap i European Open da de møtte Spania i hovedrundens første kamp.

Jentelandslaget (LK06) spiller denne uken European Open. De norske jentene imponerte i de første kampene, og vant gruppespillet etter en uavgjort og to seire. I hovedrunden møter de Sveits og Tsjekkia, i tillegg til Spania, som var dagens første motstander.

Det var Spania som satte den første scoringen 25 sekunder etter dommerne blåste igang kampen. De spanske jentene var tøffe i forsvar og Norge slet med å komme til gode sjanser. Etter fem minutter spilt satte Norge sin første ball mellom stengene og stillingen var 1-2.

Fremover var spanjolene hurtige i beina og Norge fikk to spillere utvist på kort tid. Med bare fire utespillere på banen, ble det mye rom for de spanske jentene som tok grep om kampen. Etter drøyt åtte minutter hadde Spania opparbeidet seg en firemålsledelse, på stillingen 1-5, og de norske trenerne benyttet seg av timeoutkortet.

Etter den korte hvilen satte Norge høyt tempo i angrep og spilte ut det spanske forvaret i et angrep som ble avsluttet med en nydelig lobb av Julia Hessen. Spanjolene senket ikke tempoet av den grunn, og fortsatte å sette trykk fremover i banen. I forsvar jobbet de godt sammen og var flinke til å stoppe de norske spillerne. Mali Halldorsson gjorde noen fine mål fra bak i banen, men spanjolene økte likevel ledelsen sin. Etter drøyt 18 minutter hadde stillingen blitt 5-12.

I sluttminuttene gjorde Norge noen raske kontringer og reduserte ledelsen noe, likevel rakk Spania å score både en og to ganger før dommerne blåste, og lagene gikk til pause på stillingen 7-14.

I andreomgang gikk Norge offensivt ut i forsvar, og lyktes med å presse Spania til feil i de første angrepene deres. Likevel klarer de ikke riktig å løse det spanske forsvaret og målvakten, som fikk en god start på omgangen, reddet de norske sjansene. Det tok over fire minutter før Spania satte omgangens første mål. Like etter fikk også Norge ballen forbi den spanske målvakten.

Spanjolene var disiplinerte i sitt returløp, og stoppet mye av det som hadde vært Norges største styrke hittil i turneringen, nemlig kontringsspillet. Syv minutter ut i omgangen var stillingen blitt 8-17.

I midten av andreomgang satte de norske spillerne høyt tempo og de spanske jentene klarte ikke lenger å stoppe det norske kontringsspillet. Etter noen raske mål hadde Norge redusert Spanias ledelse. Stillingstavla viste 13-19 da det var åtte minutter igjen av kampen.

Seks mål var det nærmeste Norge kom i andreomgang. I de siste minuttene skrudde Spania opp tempo i angrepsspillet sitt og presterte vel så godt i andre enden av banen. Spania økte dermed ledelsen mot slutten av kampen. Selv med en jevnere andreomgang, og noen sterke redninger av Alva Iversen, ble det for tøft for de norske jentene, som gikk på sitt første tap i turneringen. Kampen endte 15-25.

Jentelandslagstrener Gro Hammerseng hadde dette å si etter kampen

- I dag møtte vi et lag som var aggressive fra start, med "klassisk spansk" spill. De var svært gode duellspillere og holdt et høyt tempo og stresset oss i forsvar. Kampen ga oss nyttig erfaring og en mulighet til å lære masse. Vi spilte oss opp defensivt i andreomgang og hadde en god del muligheter i kontra og ankomst som vi ikke fikk utnyttet godt nok. Angrepsspillet ble noe bedre utover i kampen. Nå gjelder det å bryke denne erfaringen på en god måte og gjøre oss klar til en ny kamp om få timer.

Jentelandslagets neste kamp spilles mot Sveits i kveld kl. 18.00 og kan følges her.