Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Constance Hedenstad
Constance Hedenstad ble kampens toppscorer med syv mål.
Foto: Svein André Svendsen

Seier i første SOC-kamp for LK04

U-jentene spilte en jevn kamp mot Danmark, men dro i land seieren i de siste minuttene (27-23).

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

LK04 (U-jentene) spiller Scandinavian Open Championship (SOC) i Fredericia i Danmark denne helgen. Denne turneringen blir lagets siste forberedelser før VM i Makedonia i juli/august. U-jentene møter Danmark, Sverige og Ungarn, hvor førstnevnte var første motstander.

Vi tok en prat med trener Kristine Lunde Borgersen etter kampen, og hun fortalte at det var en jevn kamp mot Danmark.

– Det var en veldig jevn førsteomgang, og ledelsen gikk litt frem og tilbake mellom lagene. Vi jobbet med et par ting vi ønsket å bli bedre på, og det fikk vi til. Danmark spilte ganske offensivt, av og til 3-2-1, noe vi likte å bli trent på, sier hun.

Borgersen forteller videre at U-jentene stod på og jobbet hardt, og til pause stod stillingen 13-12 til Danmark. Andreomgangen var også jevn, forteller hun.

– Vi lå litt bak Danmark på et tidspunkt, og de ledet med fire mål på det meste. Men vi spilte godt og heiet på hverandre, og spilte oss opp. Da var det jevnt ganske lenge, sier hun.

Med godt lagarbeid, dro U-jentene fra noen minutter før slutt.

– Det var skikkelig godt lagarbeid, og god stemning både på benken og på tribunen. Det var en morsom kamp, og veldig deilig å dra i land en jevn kamp som dette.

Kampen endte til slutt med seier for de norske jentene, og det stod 23-27 på stillingsklokka. Jentene var fornøyde med innsatsen etter kampen.

– De hadde god tålmodighet, og turte å øve på det de skulle. De var veldig disiplinerte. Og så er vi fornøyde med at de kom inn med mer energi på slutten av kampen da det var så jevnt, avslutter Borgersen.

U-jentene møter Sverige i neste kamp, og den spilles i morgen kl. 16.00.

KAMPFAKTA:
Scandinavian Open Championship
Danmark – Norge 23-27 (14-13)
Elbohallen, Fredericia, Danmark
Norges tropp (mål): Constance Hedenstad (7), Nicoline Jullumstrø (6), Emma Helland-Døvle (3), Nora Eveline Cecilia Rosenberg (3), Marie Mjøs (2), Eline Mangen Solbakken (2), Selin Kamburce (2), Linnea Skadal Kyrkjeeide (1), Maria Elisabeth Grasdal (1), Kadija Mårdalen, Ingeborg Storbæk Monné, Mathea Enger, Dina Frisendal, Edle Christine Hønningstad, Mia Kvarme, Stine Mellemstrand Bore og Viktoria Giske.
Toppscorer Danmark: Julie Scaglione med seks mål
Utvisninger: Norge 5x2 min, Danmark 4x2 min

Mer om U-jentene
Mer om SOC og VM