Kadija Mardalen LK04 EM i Montenegro
Kadija Mårdalen spilte en god kamp mot Sverige.

Overbevisende seier mot Sverige

U-jentene hadde god kontroll, og ble for sterke for söta bror som måtte se seg slått 28-17.

Det var de norske jentene og Emma Helland som startet ballet. Et nydelig gjennombrudd førte til kampens og Norges første scoring. Bak i banen fulgte målvakt Kadija Mårdalen opp, og stengte buret for svensk redusering. Etter fem minutter ledet U-jentene 4-0, og hadde altså fått en perfekt start på kampen.

Sverige viste at de også kan spille håndball, og etter 12 minutter hadde de redusert til 6-3. Like etter varter Stine Bore opp med en nydelig flygerscoring. U-jentene var dermed tilbake i en firemålsledelse. Bak stod de norske jentene veldig godt i forsvar, og fikk også god hjelp fra målvakt. Ti minutter før omgangens slutt stod stillingen 7-9, og svenskene fikk mulighet til å redusere da de fikk straffekast. Den fikk de dog ikke forbi Mårdalen, som stod som en mur i mål i store deler av omgangen. Til pause stod stillingen 9-13 til Norge.

Tre minutter ut i andreomgang hadde de norske jentene økt ledelsen ytterligere. En god kombinasjon og av høyt tempo fremover og godt forsvars- og målvaktsspill bakover, gjorde at stillingen stod 11-17. Da U-jentene scoret enda to mål, så Sveriges trenerteam seg nødt til å ta timeout.

U-jentene hadde en trygg ledelse så å si hele omgangen, men likevel var det en periode midt i omgangen hvor jentene slet med å komme til gode sjanser. Sverige hadde også en målvakt som stod godt i andreomgang, og de norske jentene slet med å sette sjansene sine i mål. Heldigvis hadde de opparbeidet seg en god ledelse, og halvveis i omgangen stod stillingen 14-20 til Norge.

Ledelsen beholdt de inn til siste periode av omgangen, men økte den stadig. Ett og et halvt minutt før omgangens slutt kom Mia Kvarme på gjennombrudd, og ga U-jentene en timålsledelse med stillingen 17-27. Kampen endte til slutt med storseier 17-28, og Sverige måtte se seg slått av et bedre norsk lag i dag.

I morgen møter U-jentene Ungarn til siste kamp i SOC. Den spilles kl. 10.00.

KAMPFAKTA:
Scandinavian Open Championship
Sverige – Norge 17-28 (9-13)
Bøgeskovhallen, Fredericia, Danmark
Norges tropp (mål): Nicoline Jullumstrø (4), Edle Christine Hønningstad (4), Constance Hedenstad (3), Ingeborg Storbæk Monné (3), Nora Eveline Cecilia Rosenberg (2), Linnea Skadal Kyrkjeeide (2), Maria Elisabeth Grasdal (2), Mia Kvarme (2), Viktoria Giske (2), Emma Helland-Døvle (1), Marie Mjøs (1), Selin Kamburce (1), Stine Mellemstrand Bore (1), Kadija Mårdalen, Mathea Enger, Dina Frisendal og Eline Mangen Solbakken og Anna Malesevic.
Toppscorer Sverige: Isa Ljungholm og Alice Salmi med tre mål
Utvisninger: Norge 1x2 min, Sverige 2x2 min