Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LM02 lagbilde. Bak f.v. Tord Lea Knutsen, Håkon Halvorsen, Fredrik Tønne, Fredrik Ruud, Eirik Elnan Garnvik, Jørgen Laug, Aksel Hald. Midten f.v. Linus Högdahl, Johannes Gurrich, Jakob Lorentzen, Kristian Gyberg, Thomas Stenersen, Sondre Solheim, Filiph Tilge, Aleksander Høiness. Foran f.v. Ebbe Stankiewicz, Erlend Johnsen, Hans Gran, Sivert Tryggestad, Matias Haug, Even Haugli.
Juniorgutta kjempet tappert, men klarte aldri å ta igjen Portugal i EMs andre kamp.
Foto: Svein André Svendsen

Nytt EM-tap for Juniorgutta

Norge spilte jevnt med Portugal i åpningsminuttene, men vertene ble for tøffe for Juniorgutta.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter den tøffe EM-åpningen mot Spania var det fredag kveld duket for nok en hard kamp for Juniorgutta. Bortelaget på hjemmebane, Portugal, viste hvorfor de var storfavoritter mot Norge etter en solid andre omgang.

Det var lenge jevnt mellom de to lagene i åpningsminuttene, hvor begge lag spilte tøff håndball. Da klokken passerte ti minutter var stillingen 5-5. Kampen til nå var preget av tøffe dueller, som videre resulterte i flere to-minuttere til begge lag. For Norge var det bakspillerne som dominerte i angrep, mens målvaktene stod godt i andre enden av banen.

Oddsfavorittene og EM-vertene, Portugal, prøvde flere ganger å dra ifra de norske gutta. Etter et kvarter lyktes Portugal med dette, og gikk opp i ledelsen på stillingen 9-7. Også hos Portugal var det bakspillerne som dominerte i angrep, mer spesifikt Andre Sousa og brødreparet Fransisco og Martim Mota da Costa. Etter et syv-minutters langt måltørke, klarte endelig Norge å redusere to ganger på rappen.

Portugiserne så seg nødt til å ta en time-out, som førte de ytterligere opp i ledelsen. Fem minutter før hvilen stod det dermed 14-10 i de hvitkleddes favør. Mot slutten av omgangen kom Linus Högdahl inn og markerte seg på sin venstre bakspillerposisjon. Til tross for godt spill mot slutten av omgangen, lå Juniorgutta under til pause på stillingen 13-16.

 Ebbe Stankiewicz
Foto: Svein André Svendsen

Ebbe Stankiewicz storspilte for Norge og scorte 7 mål på 7 forsøk.

Etter hvilen var det de hvitkledde som kom best i gang. Målvaktene på begge sider av banen stod solid de første minuttene av andre omgang, noe som begrenset antall nettkjenninger i begge mål. Linus Högdahl fortsatte å herje for Norge også i andre omgang, og var solid toppscorer for Juniorgutta. Etter 40 minutter var Portugal fortsatt i føringen på stillingen 20-17.

Den portugisiske målvakten var virkelig i det umulige hjørnet i midten av andre omgang, og tok flere vanskelige skudd fra de norske gutta. Portugal fortsatte å gå ytterligere opp i ledelsen, og var fem mål foran Norge kvarteret før slutt. Også andre omgang var preget av tøft forsvarsspill og flere to-minuttere. Kantspiller Ebbe Stankiewicz stod fram for Norge i den andre omgangen, både på straffer og i spill, men Portugal beholdt sin solide ledelse.

Fem minutter før slutt var Portugal ytterligere foran på stillingen 30-23, etter solide opptredner fra nevnte Sousa og Fransisco Costa. Norge klarte aldri å ta igjen Portugal, som virkelig fikk vist sine styrker i andre omgang. Portugal vant til slutt 35-26.

Neste kamp for Norge er søndag 10.06 kl. 18, hvor de møter Polen til siste gruppespillskamp.

FAKTA
Juniorgutta (LM02) - Håndball-EM, gruppespill 
Norge - Portugal 26-35 (13-16)
Pavilhão Desportivo Municipal, Vila Nova de Gaia, Portugal 
Norges toppscorer: Ebbe stankiewitcz 7
Portugals toppscorer: Fransisco Mota da Costa 9
Utvisninger: Norge 5x2 minutter, Portugal 5x2 minutter

Se full kamprapport her. 
Les mer om Juniorgutta (LM02) her. 
Les mer om håndball-EM her.