Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sivert Tryggestad
Sivert Tryggestad gjorde en god kamp mot Spania, men de ble for tøffe for juniorgutta.
Foto: Svein André Svendsen

Tøff åpningskamp for juniorgutta

De norske juniorgutta (LM02) møtte hard motstand og måtte se seg slått 38-25 av Spania i den første EM-kampen.

Juniorgutta (LM02) er på plass i Portugal og håndball-EM, hvor de møter Spania, Portugal og Polen i gruppespillet. Første motstander ut var de spanske gutta.

Spania kom tidlig i en ledelse, og etter fem minutter stod det 4-2. Juniorgutta fikk ingen god flyt i omgangens start, samtidig klaffet alt for Spania. De økte ledelsen til 7-2 bare minutter senere. 

Norges motstander fortsatte å økte ledelsen, og rett over ti minutter ut i omgangen stod det 10-3. Norges målvakt, Sivert Jonson Tryggestad, stoppet utover omgangen flere av Spanias sjanser på mål og sørget for å holde ledelsen nede. Men Spania hadde allerede fått et godt rom ned til Norge, og med ti minutter igjen av omgangen stod det 13-6. 

Like før pause ledet Spania med ni mål, men juniorgutta reduserte ledelsen med ett mål og det stod 18-10 da lagene gikk i garderoben. 

I andre omgang kom Spania sterkt ut, og økte ledelsen til en tomålsledelse med 22-12. De neste minuttene fortsatte de spanske guttene å sette baller i mål, og økte ledelsen til tolv mål før det hadde gått ti minutter. 

Juniorgutta kjempet for å minske ledelsen og kom bak med syv mål utover i omgangen, men de spanske gutta slapp seg aldri ned og økte igjen ledelsen til ti mål. Lagene fulgte hverandre tett på ti mål, men like før slutt satte Spania inn et ekstra gir. 

De siste tre minuttene ble målløse for juniorgutta, men Spania satte fire sjanser i det norske nettet og økte ledelsen til 13 mål. Åpningskampen for juniorgutta i EM endte med tap 38-25 for Spania. 

Norges neste kamp i EM spilles mot Potugal fredag 8. juli klokken 20:30. Kampen sendes på V Sport 2 og Viaplay. 

FAKTA
Juniorgutta (LM02) - Håndball-EM, gruppespill 
Spania - Norge 38-25 (18-10)
Pavilhão Desportivo Municipal, Vila Nova de Gaia, Portugal 
Norges toppscorer: Henrik Jevnaker - 4 mål
Spania toppscorer: Julen Múgica Santiago - 6 mål
Utvisninger: Norge 1x2 minutter, Spania 6x2 minutter

Se full kamprapport her. 
Les mer om Juniorgutta (LM02) her. 
Les mer om håndball-EM her.