Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tore Johannessen trener LK02 Juniorjentene under VM i Slovenia
Juniorjentenes trener Tore Johannessen
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff / IHF

- Den perfekte avslutningen!

Juniorjentenes trener Tore Johannessen oppsummerer bragden mot Ungarn i Slovenia.

Ungarn og Norge møttes i finalen i junior-VM i Celje i Slovenia søndag kveld.

Ungarn kom til finalen som regjerende mestere fra VM i 2018, hvor nettopp Norge ble beseiret 28-22 i finalen.

I årets finale ble det særdeles spennende, men Norge gikk som kjent seirende ut med sifrene 31-29.

Trener Tore Johannessen var, selvfølgelig, svært fornøyd på telefon på vei hjem.

Vi tar et raskt blikk et snaut døgn tilbake først. Dere fikk en fantastisk start på finalen, og var raskt i ledelsen 5-1!

- Ja, det var viktig å komme godt i gang og få en god start. Ungarn har vært det beste laget hele tiden, og vunnet alt de har vært med på.

Dere møtte dem jo også i to kamper i mars, og det ble av den tøffere sorten?

- Det var jo egentlig to kamper vi ikke var spesielt fornøyd med, og vi mente at vi burde spilt jevnere med dem. Men siden den kampen har vi vært stabile i angrepsspillet, og vi gikk inn i finalen med en trygghet i at det vi har prestert er godt nok!

Finalen utviklet seg jo til å bli relativt spennende for oss TV-tittere i hvert fall. Hva er dine tanker om kampen?

Hvis vi skulle ha sjans til å ta gullet, måtte vi håpe på å få en jevn kamp. Vi klarte å ligge foran hele veien, men det ble en kritisk fase mot slutten da vi lå under 26-28. At spillerne som var utpå banen da klarte å løfte seg og komme tilbake mot en slik motstander er helt fantastisk!

Hvis vi ser på resten av mesterskapet da, dere avga jo bare ett poeng, mot Frankrike, ellers vant dere alle kampene deres.

- Ja, vi hadde et ønske og håp om å få til stigning gjennom mesterskapet, og det følte vi vi klarte. Den første kampen mot Sør-Korea visste vi at kunne bli en nøkkelkamp, og det var viktig å vinne den. Det ble vel den mest rotete kampen angrepsmessig fra vår side, men vi tok steg litt etter litt fra den kampen. Frankrike var gullfavoritt før mesterskapet, så å ta poeng mot dem var også viktig.

Dette var denne gjengens "siste tur" sammen, selv om vi selvfølgelig håper å se flere av dem i landslagssammenheng framover. Hva tenker du om å krone det hele med et gull?

- Det var en virkelig perfekt måte å avslutte det på! Det vi har opplevd sammen de siste ukene, egentlig helt fra SOC i Sverige... Vi fikk mange med coronasmitte i troppen, og helt til avreisedagen til Slovenia var det usikkerhet rundt hvem som kunne bli med. Det har vært fire innholdsrike uker, med litt blandede sportslige prestasjoner fra start, men som har blitt mer og mer stabile etter hvert. Det er viktig for meg å fremheve hele teamet rundt laget, Bente (Norum red.anm.) må virkelig få sin del av kaka her! Ingen av oss kunne klart dette alene, og alle har virkelig vært med å dra lasset!

Nå venter nye utfordringer, når Juniorjentene nå tar skrittet opp til seniornivå. Flere av jentene er godt vant, da de spiller i klubber høyt oppe i norsk eliteserie, som også møter tøff motstand i ulike europacuper.

Vi gratulerer med en storslagen gullmedalje, og ønsker samtlige lykke til videre!

Ceremony, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 03.07.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Foto: IHF