Norway vs Hungary handball match, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 03.07.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Glade juniorjenter i sitt siste mesterskap!

Juniorjentene er verdensmestere!

Juniorjentene er verdensmestere etter å ha beseiret storfavoritt Ungarn i en særdeles spennende finale!

Norge fikk en særdeles god start på kampen, og ledet 5-1 etter 9 minutter.
I løpet av de første minuttene reddet også Norges målvakt June Krogh to 7-metere, fra Ungarn som så langt i mesterskapet hadde scoret på 26 av sine 27 7-metere.

På stillingen 5-1 tok Ungarn timeout, og seks minutter senere var stillingen 7-6, før den etter 18 minutter var 8-8.

Deretter spilte Norge seg opp, og kom seg foran til 14-11.
Sluttminuttene av førsteomgang ble preget av ungarsk dominans, og "plutselig" var stillingen 14-14.

Til pause var Norge igjen foran, etter at Maja Furu Sæteren satte Norges 17. scoring. Ungarn sto da med 15 scoringer.

Andre omgang ble svært spennende og jevn. Lagene fulgte hverandre tett, men Norge var (heldigvis) stadig ett eller to må foran.

Med sju minutter igjen gikk Ungarn for første gang i kampen opp i ledelsen, på stillingen 26-27. Så ble det 26-28, før Norge utliknet til 28-28 med fire minutter igjen.

I siste spilleminutt, med bare få sekunder igjen, satte Frida Andersen inn Norges mål 31, og kunne dermed juble for tomålsseier og VM-gull!
Dette er det første VM-gullet til norske juniorjenter siden 90-91-årgangen tok gull i Sør-Korea i 2010!

I bronsefinalen beseiret Nederland Sverige 31-20, og tok dermed bronsen i VM.

Norge fikk også tre av sine jenter med på All Star Team; målvakt June Cecilie Krogh, venstre bakspiller Martine Karigstad Andersen og linjespiller Kaja Røhne.