Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Claus Dalgaard Hansen
Foto: Claus Fisker/Ritzau

Dalgaard-Hansen ansatt som toppspillerutvikler

Velrennomerte Claus Dalgaard-Hansen blir ny toppspillerutvikler tilknyttet NHFs landslag på guttesiden.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 1. juni ble landslagssjef Jonas Wille presentert som ny landslagssjef for Håndballgutta. I forbindelse med ansettelsen understreket Wille viktigheten av å jobbe strategisk for å få frem flere norske spillere på høyt nivå.

Nå er den første ansettelsen etter Willes inntreden klar:

Danske Claus Dalgaard-Hansen har takket ja til å bli toppspillerutvikler i 100 prosent stilling. Han skal ikke jobbe direkte med seniorlandslaget og de allerede etablerte toppspillerne der, men han vil til gjengjeld være tett på Norges Håndballforbunds øvrige landslag på guttesiden – helt ned til 14-åringene.

Målet er at Dalgaard-Hansens arbeid, tanker og strategier skal munne ut i flere toppspillere på sikt.

- Dette er et scoop for oss. Claus har vært med på å utvikle mange av toppspillerne Danmark har i dag, sier landslagssjef Jonas Wille.

Wille forteller at den nyopprettede stillingen er en konsekvens av hans målsetting om å gjøre norsk herrehåndball mindre sårbare på toppnivå.

- Vi har tenkt at vi skal gjøre tiltak nå som vi skal høste resultatene av flere år frem i tid, slik at vi om 5-8 år ikke står der og fortsatt snakker om at vi er sårbare på toppen. Målet var å få inn en person som har ekstremt stor kompetanse på talentutvikling, med bred erfaring og synlige resultater nettopp på dette området. Altså en som utgjør en forskjell. Den personen jeg hadde i hodet hele veien, var Claus Dalgaard-Hansen, sier landslagssjefen.

Dalgaard-Hansen vil samarbeide med Wille og NHFs seksjon for spill og trening, om å utvikle retningslinjer og sportsplan for alle landslag på herresiden helt ned til alderstrinnet 14 år. Han skal også være en ressursperson for Norges Håndballforbunds regioner og klubber.

- Vi tror vi må gjøre noe drastisk, og vi ønsker å investere i framtida. Det betyr ikke at det jobbes dårlig fra før – det er jo for eksempel mindre sårbart nå enn det var for bare tre år siden. Men vi vil videreutvikle oss og bli enda bedre. Det er også viktig at toppspillerutviklerens kunnskap når ut både regionalt og lokalt. Det er der utviklingen skjer, sier Wille.

Claus Dalgaard-Hansen kommer fra stillingen som talentsjef i Skjern Håndbold. Før det var han klubbens hovedtrener, blant annet med Bjarte Myrhol, Eivind Tangen og Robin Haug i stallen. Han har mangeårig bakgrunn som talentsjef, utviklingsansvarlig og ungdomslandslagstrener i Det danske håndballforbundet, og han var assistenttrener for Danmarks herrelandslag gjennom fem mesterskap.

- Han har en imponerende merittliste og erfaring. Å jobbe med utvikling er det han brenner for. Det er en grunn til at han har vært ekstremt mye rundt omkring og forelest. Claus har et stort navn i håndballverdenen, sier Jonas Wille.

Claus Dalgaard-Hansen gleder seg til å bli heltidsansatt i Norges Håndballforbund.

- Jeg er utrolig stolt over å skulle bli en sentral del av utviklingen av norsk herrehåndball, sier 50-åringen.

- Både som ungdomslandslagstrener i Danmark og som instruktør på ulike kurs i Norge, har jeg hatt et godt samarbeid med mange personer i norsk håndball de senere år. Mitt klare inntrykk er at det allerede jobbes hardt, målrettet og seriøst med talentutviklingen. Samtidig er jeg overbevist om at jeg med min erfaring kan bidra til at mengden toppspillere i Norge økes de kommende årene, sier han.